bonap-blog-vol-au-vent

Er was eens … een voedingsbedrijf dat enorm trots was op zijn klassiekers. En dat nog steeds is! Terecht, want onze vol-au-vent wordt gesmaakt door lekkerbekken over heel Vlaanderen. Ons sterproduct verdient dan ook een eigen special. Om de liefde die we in het gerecht stoppen te accentueren, spreken we voor een keer zelfs over vol-love-vent.

Zoals het potje thuis pruttelt ...

Onze vol-au-vent wordt van a tot z gemaakt op dezelfde manier als 'de bomma' die in haar knusse keuken zou bereiden. Via slow cooking en met de beste grondstoffen, zoals kwaliteitskip en heerlijke balletjes. Een extra troef? Onze vol-au-vent bewaart echt lang. Dat komt door de hot filling-techniek waarbij hij veilig wordt verpakt om nadien te schitteren op jouw bord. 

Benieuwd naar de weg die onze vol-au-vent aflegt voor jij ervan smult? We nemen je graag mee achter de schermen van het productieproces. 

 

BAS

1. Kip verwerken

We werken enkel met het sappigste deel van de kip: de malse bovendij. De bovendijen worden handmatig ontbeend. Het vlees gaat de steamer in voor een trage garing van ruim 3 uur bij 80 °C. Hierdoor komen de smaken helemaal tot hun recht, terwijl het vlees lekker mals blijft.

BAS

2. Balletjes koken

De minigehaktballetjes bereiden we met vers varkensgehakt. We koken ze in een indrukwekkende machine, die we ook weleens het ‘balletjesbad’ noemen. Deze machine draait maar liefst 2.500 balletjes per minuut.

BAS

3. Champignons toevoegen + saus maken

Oh-la-la, onze vol-au-vent krijgt gezelschap van gegaarde klassieke Parijse champignons.

De saus wordt bereid op de traditionele manier: met kippenfond, volle room, roux en een beetje citroensap. Dat gebeurt in ketels van 800 kg. Een stuk groter dan je kookpot thuis dus. Daar worden vervolgens de kip, balletjes en champignons aan toegevoegd.

BAS

4. koken

De vol-au-vent wordt in een dubbelwandige snelkookpot opgekookt tot precies 94 °C.

BAS

5. Afvullen

Tot slot vullen we de vol-au-vent af met behulp van de hot filling-techniek in emmertjes van 600 g of groter. Wat zo bijzonder is aan de hot filling-techniek? Dat ontdek je in deze blog

Products
Vol-au-vent

kip, gehaktballetjes (varken, rund), saus, Parijse champignons

Gluten (tarwe), Melk

Vol-au-vent

kip, gehaktballetjes (varken, rund), saus, Parijse...

  • 1,2 KG/POT
  • Vanaf 3 pot: € 10.39/pot
  • Vanaf 8 pot: € 8.80/pot

€ 11.39/pot