Varkenswangetjes, varkenshaasje, varkensgebraad, … Bij Bon’Ap zijn we heel trots op ons varkensvlees en wel met reden. Het is 100% lokaal, enorm kwalitatief en verser dan vers. Benieuwd hoe wij ons varkensvlees selecteren? Ontdek hier waar dat smakelijk stukje vlees op je bord zijn oorsprong kent.

bonap-varkensvlees-kwaliteit

Varkensvlees van bij ons

Onze leveranciers bevinden zich allemaal op een boogscheut van onze productiecentrale in Aalter. Dat betekent dat ons vlees maar een kort traject moet afleggen naar onze productie.

  We nemen je even mee door onze korte keten:

  • Maandagochtend: de varkens worden geslacht bij een lokale slachterij.
  • Maandagnacht: in de vleesgroothandel snijden ze de varkens in verschillende deelstukken.
  • Dinsdagochtend: de deelstukken komen toe in onze productiecentrale, waarna ze intensief worden gecontroleerd om daarna onmiddellijk te verwerken.
  • Woensdagochtend: het verse varkensvlees ligt voor jou klaar in onze Bon’Ap-toonbanken.

  Het voordeel van deze korte keten voor jou? Jij geniet van een ultravers stukje varkensvlees op je bord dat bovendien ook een langere houdbaarheidsdatum heeft. Win-win dus!

  bonap-varkensvlees-kwaliteit

  Varkensvlees van kwaliteit

  Bon’Ap staat voor kwaliteit. Elk stukje varkensvlees controleren we nauwgezet. Het vlees dat in onze toonbanken terechtkomt, is dan ook altijd tiptop in orde. En dat begint bij de strenge selectie van onze leveranciers. Onze aankoopafdeling bekijkt of ze voldoen aan alle normen, alle nodige vergunningen hebben, enz.

  Tijdens de volgende stap controleren we nauwgezet de leveringen van het vlees in onze productiecentrale. Dit is waar onze kwaliteitscontroleurs op letten:

  • Eerst en vooral meten ze de temperatuur bij alle stukken varkensvlees. De maximum temperatuur die het vlees mag hebben, is 7 °C. Vinden onze kwaliteitscontroleurs ook maar 1 stukje dat boven de 7 °C is? Dan sturen ze al het vlees onmiddellijk terug naar de leverancier.
  • Vervolgens checken ze op versheid: komt de slachtdatum overeen met de stukken die geleverd zijn? Onze kwaliteitscontroleurs hebben zo’n getraind oog dat ze op het zicht zien of het varkensvlees effectief overeenkomt met de slachtdatum van de leverancier. Verder kijken ze ook of het vlees mooi van kleur is, niet te veel vet bevat, de stukken volgens de regels van de kunst gesneden zijn, enzovoort.

  Zo komen alleen de mooiste stukken varkensvlees in jouw Bon’Ap terecht. En jij, voor welk stukje varkensvlees ga jij?

  Varkensvlees is, jawel: gezond!

  Varkensvlees heeft vaak nog de perceptie van ongezond en calorierijk te zijn, maar niets is minder waar. Sommige stukken van het varken zijn zelfs caloriearmer dan andere vleessoorten. Denk bijvoorbeeld aan een varkenshaasje of varkensmignonette. Deze zijn heel mager en kunnen we perfect vergelijken met kippenvlees en mager rund- en kalfsvlees (ongeveer 2 gram vet per 100 gram).

  Wil je graag zelf aan de slag met varken?

  Neem dan een kijkje in ons uitgebreid assortiment varkensvlees of check onze recepten.