BBQ aansteken zonder stress? Spiezen die niet blijven plakken? Het kan met enkele simpele hacks. In deze blogpost delen we twee verrassend eenvoudige tips die het verschil maken op je volgende BBQ-avond. 

Nacho’s gegeten? Gebruik de rest als firestarter

Heb je wat nacho’s over na het aperitieven? Gooi ze niet weg! Deze krokante overschotjes zijn namelijk dé ideale firestarter. Ze vatten snel vuur, branden lang genoeg én geven géén chemische smaak af aan je vlees. Gewoon een handjevol nacho’s tussen je houtskool strooien, aansteken … en klaar! 

Nacho

Nog geen recept in huis? Ontdek dan onze heerlijke BBQ-nacho's met gehakt.  

Geen stress met je spies

Verbrande stokjes, verkoolde uiteinden … Het overkomt de beste grillmasters. Maar met deze simpele voorbereiding loopt het barbecueën weer van een leien dakje:  

1. Laat houten spiesjes weken 
Minstens een uur in koud water. Zo voorkom je dat ze verbranden op de BBQ. 

2. Wrijf paprika of andere groenten lichtjes in met olijfolie 
Zo kleven ze niet aan het rooster én krijgen ze een mooie grillkleur. Win-win! 

3. Laat wat ruimte tussen je stukjes vlees/groenten 
Dat zorgt voor een gelijkmatige garing én het is makkelijker om te draaien.

Met deze hacks wordt BBQ’en straks weer een pak relaxter. En dat komt goed uit ... want op een zonnige dag willen we genieten, niet stressen.  

Goesting in meer slimme BBQ-trucs?

Ontdek ook onze vorige blogpost met leuke BBQ-hacks.