4 personen

Wie zegt dat nacho’s alleen in de oven horen? Probeer dit BBQ-recept en geef je nacho’s die heerlijke, rokerige smaak. Tijd voor iets nieuws waarmee je je gasten zal verrassen.

NACHO’S ALS FIRESTARTER

Altijd gedoe om je BBQ aan te krijgen? Dat is voortaan verleden tijd. Het geheim? Nacho’s! Ze vatten snel vuur én geven geen chemische smaak af. Strooi wat nacho’s tussen je kolen, steek ze aan en voilà: vuur verzekerd!

Ingrediënten
Gehakt
250 g
Tortillachips
1 zak
Geraspte kaas
150 g
Kropsla met fijne kruiden
Rode ui, fijngesneden
1 stuk
Mais
1 blik, uitgelekt
Zigeunersaus
Zure room
Peper & zout
Steek de BBQ aan. Zet een pan op het rooster en bak het gehakt rul op de BBQ.
Verdeel de tortillachips over een aluminiumschaal. Lepel er het gehakt over en strooi er flink wat geraspte kaas op.
Zet de schaal ±10 min. op de BBQ met het deksel dicht, tot de kaas heerlijk gesmolten is.
Haal van het vuur en verdeel er de sla, rode ui en mais over.
Werk af met zigeunersaus en lepel er wat zure room over.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Smakelijk!
Producten
Gehakt (varken, rund)

varken - rund

Gluten (tarwe)

  • Vanaf 0.5 kg: € 7.99/kg
  • Vanaf 2 kg: € 6.99/kg

€ 10.89/kg

Geraspte emmentaler

Melk

  • 1 KG/PAK

€ 9.99/pak

Zigeunersaus

paprikareepjes, tomaat, champignon, augurk, zilveruitjes, kruiden, specerijen

Soja, Selderij

Zigeunersaus

paprikareepjes, tomaat, champignon, augurk, zilver...

  • 375 G/POT

€ 3.69/pot

Inspiratie & tips