Kwalitatieve_kipfilet

Van kippenkweker tot klant in 24 uur

Wie houdt nu niet van een sappig stukje kipfilet? Het is en blijft een zeer populair stukje vlees in onze Vlaamse keukens. Ook hier kiest Bon'Ap voor een scherpe prijs zonder in te boeten op kwaliteit. Hoe we die prijs zo laag mogelijk voor je kunnen houden? Dat kom je hier te weten. 

van_kippenkweker_tot_klant

Kippen van Vlaamse landbouwers

Vlaamse boeren staan erom bekend dat ze dag en nacht zorgzaam omgaan met hun kippen. Dankzij vakkennis en een gespecialiseerde omkadering kweken ze de beste kippen. We kiezen dus voor een 100% Belgisch product.

  • Nieuwe en moderne stallen zorgen voor een goede lucht- en lichtconditionering.
  • Op 5 weken haalt de boer een deel van de kippen weg. Zo zitten de kippen in de laatste weken niet in te druk bezette stallen.
  • Professionele vangploegen en rustgevend blauw licht zorgen ervoor dat de kippen met respect in kooien gevangen worden om naar het slachthuis te brengen. De kippen worden ’s nachts gevangen, omdat ze bij daglicht onrustiger zijn.

Efficiënt transport

Ons dicht wegennet en de nabijheid van kwekerij, slachthuis, productiecentrale van Meat&More en Bon’Ap-winkel zorgen voor een zeer korte keten.

  • Kortere reistijden van kweker tot slachterij zorgen voor een rustiger vervoer en minder stress bij de kippen.
  • Bij warm weer wordt een kleiner aantal kippen per kooi samengezet, bij koud weer zal dat aantal iets groter zijn.

Het gespecialiseerde slachthuis

Een slachthuis dat zich enkel en alleen specialiseert in slachten en versnijden van kippen is een belangrijke troef.

  • De kippen worden snel gekoeld tot 2 °C dankzij een ultramoderne koeltechniek: geventileerde koeling blaast krachtig op de kippen. Dat zogenaamd droog en snel koelen is zeer belangrijk.
  • We werken samen met 1 slachthuis dat zwaar geïnvesteerd heeft in zijn slachterij met vernieuwde droge koeling. Op die manier wordt er kostenefficiënt en kwalitatief geslacht.

Kostenefficiëntie van aankoop tot distributie

We kopen onze kip bij 1 leverancier, bijzonder atypisch in een concurrentiële omgeving. Wij beschouwen het als een kwestie van vertrouwen en samen streven we naar de beste kwaliteit aan de scherpste prijs.

  • 1 leverancier betekent dat we dagelijks maar 1 kiplevering hebben in onze centrale.
  • Dat wederzijdse vertrouwen zorgt ervoor dat we gegarandeerd dagvers geslachte kippen aangeleverd krijgen, zelfs bij schaarste op de markt. Pas om 9 uur ’s morgens geven we de bestelling door die al om 15 uur wordt geleverd. Als er plots een overaanbod is op de markt, vriezen we de dagverse kipfilet onmiddellijk vacuüm in om later in diepvries te verkopen. Zo creëren we een kostenefficiënt aankoop- en distributietraject.

Serveer kwaliteit

Tot slot, met onze kip kies je voor onberispelijke kwaliteit. Zoals je hierboven kon lezen is onze kip 100% Belgisch, kakelvers en bovendien vol van smaak. Vaak wordt kipfilet met ongeveer 10% water geïnjecteerd om de kostprijs te verlagen. Wij gaan er echter prat op geen water toe te voegen aan onze kip. Kwaliteit en puurheid primeren. Koop je kipfilet bij Bon’Ap? Dan serveer je gegarandeerd kwaliteit op je bord.