Zon, regen, wind of alles tegelijk? Het Belgische weer houdt je al eens graag in spanning. Maar laat je plannen niet in het water vallen. Wat het weer ook doet, met Bon’Ap zit je goed. 

Of je nu je BBQ aansteekt of de oven opwarmt, wij zorgen voor inspiratie die altijd werkt. Van krokante ribbetjes tot smaakvolle kippenballetjes: we tonen je telkens twee recepten. Zo tover je jouw gerecht moeiteloos om, van BBQ naar oven, of omgekeerd. 

op-de-bbq-of-in-de-oven-recept-ribbetjes

Voorgegaarde spareribs

  1. Ribbetjes van de BBQ met gepofte aardappel en gegrilde maïs
  2. Ribbetjes uit de oven met honing, aardappelsalade en sla
recept-op-de-bbq-of-in-de-oven-kippenballetjesbrochette-curry

Kippenballetjesbrochette

  1. Sticky BBQ-kippenballetjes met krieltjes en gegrilde groenten
  2. Kruidige kippenballetjes in de oven met rijst en currysaus
Goed weer: Ribbetjes van de BBQ met gepofte aardappel, gegrilde maïs en courgette

Goed weer: ribbetjes van de BBQ

met gepofte aardappel en gegrilde maïs

Ingrediënten - voor 4 personen

Products
Voorgegaarde sparerib met honing

geen allergenen

  • 600 G/ST

€ 8.33/stuk

Products
Gepofte aardappelen met kruidenboter

pofaardappelen, groene-kruidenmarinade, kruidenboter

Melk

Gepofte aardappelen met kruidenboter

pofaardappelen, groene-kruidenmarinade, kruidenbot...

  • 532 G/ST

€ 3.98/stuk

Zo maak je het (±20 min.)

  1. Steek de BBQ aan en leg de spareribs met honing op het rooster. Gril ze zo’n 10 minuten. Draai ze regelmatig om en laat die honing lekker karamelliseren. Smullen verzekerd.
  2. Haal de gepofte aardappelen met kruidenboter uit de verpakking en leg ze 5 à 7 minuten op de grill. Zo smelt de boter mooi in de aardappel en krijg je die heerlijke BBQ-touch.
  3. Serveer de ribbetjes met de gepofte aardappel, maïs en courgette. Lepel wat zure room over de maïs en werk af met verkruimelde feta en fijngehakte peterselie. Een schijfje gegrilde citroen erbij voor de frisse toets, en klaar!
Slecht weer: Ribbetjes uit de oven met honing, aardappelsalade en sla

Slecht weer: ribbetjes uit de oven

met honing, aardappelsalade en sla

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 2 voorgegaarde spareribs met honing
  • 1 kg aardappelsalade  
  • Sla (bv. ijsbergsla, romeinse sla, …)
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn 
  • Honing-mosterdvinaigrette
  • Zout & peper 
Products
Aardappelsalade

aardappelblokjes, peterselie, bieslook, ajuin, saus

Ei, Mosterd

Aardappelsalade

aardappelblokjes, peterselie, bieslook, ajuin, sau...

  • Vanaf 2 stuk: € 3.24/stuk

€ 3.74/stuk

Zo maak je het (±30 min.)

  1. Verwarm je oven voor op 150 °C. Leg de spareribs op een bakplaat en laat ze 25 minuten opwarmen, en schuif daarna nog eens 5 min. onder de grill. 
  2. Was je sla en snijd eventueel in grove stukken. Meng met een beetje olijfolie, een scheutje balsamico en een lepeltje honing-mosterdvinaigrette. Kruid met zout en peper. Simpel én fris.
  3. De aardappelsalade haal je gewoon uit de koelkast. Zin in iets extra? Werk af met wat fijngesneden bieslook. 

Serveren maar! Leg de warme ribbetjes op je bord, schep er een portie aardappelsalade bij en serveer met de frisse sla. Slecht weer buiten, maar binnen is het feest.

Goed weer: Sticky BBQ-kippenballetjes met krieltjes en gegrilde groenten

Goed weer: sticky BBQ-kippenballetjes

met krieltjes en gegrilde groenten

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 4 voorgegaarde kippenballetjesbrochettes
  • Sticky Korean BBQ-saus
  • 1 kg gemarineerde krielaardappelen in de schil
  • 1 kg grillgroenten (kant-en-klaar, of bv. tomaat, aubergine, courgette)
  • Verse tijm
  • Aluminiumfolie 
Products
Voorgegaarde kippenballetjesbrochette curry

gehakt (kip, varken)

Gluten (tarwe), Ei, Soja, Melk, Selderij, Mosterd

  • 4 ST/SCHAAL
  • Vanaf 3 schaal: € 5.20/schaal

€ 6.00/schaal

Products
Gemarineerde krielaardappelen in de schil

Geen allergenen

  • 500 G/SCHAAL
  • Vanaf 2 schaal: € 4.04/schaal
  • Vanaf 10 schaal: € 3.50/schaal

€ 4.54/schaal

Products
Grillgroenten

champignon, kerstomaat, paprika, ajuin

Geen allegenen

Grillgroenten

champignon, kerstomaat, paprika, ajuin

  • 410 G/SCHAAL

€ 4.10/schaal

Zo maak je het (±30 min.)

  1. Verwarm de BBQ op medium hitte. Meng de kippenballetjes met de sticky Korean BBQ-saus en leg ze op de grill. Gril 5 à 7 minuten, draai regelmatig om en laat de saus lekker karamelliseren voor die typische sticky look.
  2. Doe de gemarineerde krielaardappelen met een takje tijm in aluminiumfolie. Goed dichtvouwen en op de BBQ leggen, liefst aan de zijkant voor indirecte hitte. Laat 20 à 25 minuten garen. Draai de folie af en toe, zo verwarmen ze gelijkmatig.
  3. Gebruik je een kant-en-klare mix grillgroenten? Warm die kort op de grill, 5 à 7 minuten, tot ze warm en licht gegrild zijn. Werk je met verse aubergine, courgette of tomaat? Snijd ze in plakjes en gril even lang tot ze zacht en licht gekleurd zijn.
  4. Haal alles van de grill en serveer op een groot bord of schaal. De sticky kippenballetjes, geurige krieltjes en de warme groenten vormen samen een kleurrijk BBQ-feest. Werk eventueel af met een beetje verse peterselie.
Slecht weer: Kruidige kippenballetjes in de oven met rijst en currysaus

Slecht weer: kruidige kippenballetjes in de oven

met rijst en currysaus

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 4 voorgegaarde kippenballetjesbrochettes curry
  • Rijst met groenten
  • Currysaus
  • Geroosterd sesamzaad
  • Gefrituurde uitjes
  • Lente-ui, in ringetjes

Zo maak je het (±20 min.)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de currybrochettes op een bakplaat en verwarm ze 15 minuten. 
  2. Verwarm de rijst met groenten in een pan of microgolfoven. Ook de currysaus warm je op in een pannetje.
  3. Schep de warme rijst op een bord, giet er een royale lepel currysaus over en leg de kippenballetjes erbij. Werk af met een snuifje geroosterd sesamzaad, wat gefrituurde uitjes en lente-ui voor de finishing touch.
click en collect boodschappen bonap

Ontdek het volledige BBQ-assortiment

in jouw Bon’Ap-winkel of op bonap.be