5 x lam met Pasen 

Lam is een klassieke keuze voor het paasdiner, maar dat betekent niet dat je vast moet blijven zitten in traditionele gerechten. Ontdek de veelzijdigheid van lamsvlees met deze feestelijke recepten, van tijdloze favorieten tot verrassende nieuwe smaakcombinaties. Wij sommen onze 5 favoriete recepten met lam voor je op.  

ba-lamskroon-kruidenkorst

1. Lamskroon met kruidenkorst

Een elegante keuze voor je paastafel. De sappige lamskroon combineren we met een knapperige kruidenkorst, die elke hap een explosie van smaak geeft. 

Bereidingstip lamskroon: laat de lamskroon helemaal op kamertemperatuur komen. Het vlees hoeft maar kort te garen in de oven en hoeft zeker niet helemaal doorbakken te zijn. Dit stukje vlees, het meest malse stukje van het lam, is op z’n best rosé. 

ba-lamsbout-rozemarijn

2. Lamsbout met rozemarijn en knoflook 

Een traditioneel gerecht dat nooit uit de mode raakt. De intense smaak van rozemarijn en knoflook accentueert de natuurlijke smaak van het lamsvlees. Een heerlijk verfijnd gerecht, vol van smaak.  

Bereidingstip lamsbout: Een stuk lamsbout bereiden is echt een fluitje van een cent. Het moet allereerst traag garen. Reken per kilogram lamsvlees, zonder been, zoals van Bon’Ap, zo’n 35 à 40 min. op 180 °C. Laat het vlees als het uit de oven komt even goed rusten zodat alle sappen hun weg kunnen vinden.  

ba-lamsrumsteak

3. Gemarineerde lamsrumsteak met porto-rozemarijnsaus

Voor wie op zoek is naar iets anders, biedt deze gemarineerde lamsrumsteak een heerlijke afwisseling. De toevoeging van porto in de saus zorgt voor een verrassend rijke en complexe smaak. Wij zijn fan!  

Bereidingstip lamsrumsteak: Opdat de lamsrumsteak zijn natuurlijke smaak behoudt, is het belangrijk om de steak niet te lang te bakken. Lamsrumsteak is op zijn lekkerst als het nog rosé is vanbinnen.  

ba-lamskroon

4. Lamskroon met asperges op de BBQ

Als het weer het toelaat, dan kan jij jouw lam zelfs op de BBQ bereiden. Het rokerige aroma van de barbecue voegt een extra dimensie toe aan de delicate smaak van het lamsvlees. Een perfect gerecht om de lente te vieren.  

Lamskroon op de BBQ: op een gloeiende barbecue gaart het lamskroontje sneller dan in de pan of oven. Druk met de vingers tegen beide uiteinden van de lamskroon om te controleren of het gaar is: het vlees moet onmiddellijk weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen.  

ba-lamsfilet

5. Lamsfilet met erwtjes en worteltjes 

Een verfijnd gerecht dat de lente op je bord brengt. De zachte smaak van de lamsfilet wordt prachtig gecombineerd met de frisse erwtjescrème en de zoete knapperigheid van worteltjes. Crèmes en zalfjes niet jouw ding? Wacht maar tot je deze geprobeerd hebt. Het is makkelijker dan gedacht.  

Bereidingstip lamsrugfilet: Laat het vlees na het bakken of grillen enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kunnen de sappen zich gelijkmatig verdelen en blijft het lamsvlees heerlijk mals.