50 minuten
4 personen

Eenvoudig en toch verfijnd, dat is dit recept met lamsrugfilet helemaal. Ook al dacht je dat crèmes en zalfjes niet jouw ding waren, dit recept bewijst het tegendeel. Ga ermee aan de slag en tover moeiteloos een verfijnd diner op tafel waar echt iedereen van zal genieten. 

Ingrediënten
Lamsrugfilets
4 stuks
Jonge worteltjes
500 g
Kleine ui
1 stuk
Diepvriesdoperwtjes
500 g
Kippenfond
250 ml
Mascarponeroom
2 el
Fetakaas
100 g
Room
2 el
Peper en zout
Olijfolie
Klontje boter
Schil de worteltjes, maar laat ze heel. Laat er eventueel nog een klein beetje groen aan. Kook ze beetgaar in de kippenfond, dat is zo'n 7 à 8 min.
Laat daarna schrikken onder koud water en laat uitlekken. Houd de kippenfond aan de kant.
Gaar de doperwtjes kort in de kippenfond. Zo'n 3 à 4 min. is voldoende. Laat opnieuw uitlekken, maar giet het vocht nog niet weg.
Pureer de doperwtjes met een weinig van het vocht. Indien het mengsel te droog is, kan je er gerust nog wat bouillon doormengen. Meng ook de 2 eetlepels mascarponeroom erdoor en pureer glad. Kruid af met peper en zout.
Kruid de lamsrugfilets met peper en zout. Bak ze kort aan in een koekenpan met olijfolie. Haal uit de pan en laat nog 10 min. doorgaren in een voorverwarmde oven van 160 °C.
Snijd het uitje fijn. Bak daarna glazig aan in een koekenpan met een klont boter en bak er de worteltjes nog eventjes samen in af.
Meng de feta met de room en pureer glad. Doe in een spuitzak.
Haal de lamsrugfilets uit de oven. Laat nog een 2-tal minuten rusten en snijd daarna schuin aan.
Garneer het bord met de zalf van doperwtjes, leg er de gebakken worteltjes bij. Werk af met toefjes fetacrème.
Producten
Gemarineerde lamsrugfilet

geen allergenen

  • 175 G/ST

€ 42.49/kg

Tuinerwten en jonge worteltjes
  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C
  • Vanaf 2 zakken: € 2.49/zak

€ 2.69/zak

Inspiratie & tips