30 minuten
4 personen

Bij Bon’Ap houden we van seizoenstoppers. En in de lente zijn we maar wat fan van lam. Lamsvlees heeft een fijne, malse structuur en die typische smaak. Daarnaast is het rijk aan eiwitten en bevat het weinig cholesterol. Lam eet je best rosé. Laat je het te lang bakken, dan droogt het snel uit en wordt het zelfs hard. Maar hoe verkrijg je nu dat perfect stukje lamsvlees op jouw bord?

Ingrediënten
Gemarineerde lamsrumsteaks
4 stuks
Krielaardappelen in de schil met breugelspek
Ca. 800 gr
Countrygroentemix (diepvries)
1 kg
Alternatief: verse asperges
1 kg
Lookboter en/of verse kruiden (tijm, rozemarijn of oregano)
Lamsfond
400 ml
Porto
400 ml
Honing
1 el
Schroei een gemarineerde lamsrumsteak dicht op de barbecue of op de grillpan.
Zodra het vlees rondom goed bruin kleurt, wikkel je het in aluminiumfolie en zet je het in de oven op 60 °C voor max. 2 uur. De rumsteak blijft warm, maar gaart niet verder.
Haal het vlees uit de oven en gril kort, zodat je het heet kan opdienen. Snij in reepjes en bak eventueel nog eens naar smaak van je gasten.
Schuif een bakje krielaardappelen met breugelspek en een schijfje lookboter in de oven (25 minuten op 150 °C). Of bestrooi naar smaak met verse kruiden zoals oregano of rozemarijn en bak in de pan.
Serveer met de countrygroentemix die je bij Bon’Ap in de diepvries vindt. Deze smakelijke selectie gegrilde mediterrane groenten warm je makkelijk op in de oven (25 minuten op 150 °C) of bak je in de pan.
Fan van asperges?
Dan is dit een heerlijk alternatief voor de groentemix in het aspergeseizoen. Kook of stoom vers geschilde asperges beetgaar. Snij in stukken van ca. 4 cm en bak in een hete pan in boter én olijfolie tot ze licht bruin kleuren. Bak al roerend en kruid met peper, zout en fijn gesneden verse rozemarijn.
Bereid de porto-rozemarijnsaus
Neem 400 ml kant-en-klare vloeibare lamsfond. Giet in een kookpan samen met 400 ml porto, een eetlepel honing en enkele takjes rozemarijn. Laat een uurtje op een zacht vuur inkoken tot de helft. Zeef de saus en warm nog eens op met een klontje koude boter en bindt eventueel met wat maizena. Proef en kruid bij met peper en zout naar wens.
Producten
Gemarineerde lamsrumsteak

Geen allergenen

  • 210 G/ST

€ 27.99/kg

Gemarineerde krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC
  • Vanaf 2 schalen: € 3.50/schaal
  • Vanaf 10 schalen: € 3.00/schaal

€ 4.00/schaal

Country Grill-groenten

Geen allergenen

  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C
  • Vanaf 2 zakken: € 4.99/zak

€ 5.49/zak

Inspiratie & tips