BA_foodprepping

Hoe meer je koopt, hoe minder je betaalt. Dat is het principe van onze interessante promo's op grote hoeveelheden. Maar misschien denk je wel: "Wat doe ik nu met 2 kg gehakt of kip?" Maak kennis met het hippe, Engelse woord: foodprepping. Want iedereen kan aan de slag met onze grote hoeveelheden: of je nu kookt voor je gezin, je partner of jezelf. 

Wat is foodprepping?

De term foodprepping (of mealprepping) betekent dat je op voorhand enkele maaltijden bereidt zodat je op drukke (werk)dagen toch een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zet. Plan op een vrije dag of in het weekend een mealprep-momentje in om tijdrovende maaltijden of maaltijdcomponenten, zoals sauzen, klaar te maken. Zo tover je op drukke dagen in een handomdraai eten op tafel en hoef je niet altijd te denken: "Wat zullen we vanavond weer eens eten?". Dat is tijd en geld uitgespaard tijdens de week. Wist je dat je daardoor ook minder snel grijpt naar ongezondere snacks? 

Lijstjestijd!

Foodprepping werkt het best in combinatie met een weekplanning. Plan daarom je menu en je boodschappen en maak lijstjes. Zo houd je het allemaal overzichtelijk en gestructureerd. Koop je 2 kg gehakt of kip dan is het uiteraard handig dat je weet wat er mee te koken. 

Laat je voor jouw weekmenu of boodschappenlijstje inspireren door onze promo's en aanbiedingen uit de folder en start met meal preppen. 

We zetten je graag op weg om efficiënt te koken. Dit zijn gerechten die wij klaarmaken met 2 kg gehakt: 

 

Bewaar in de diepvries

Maak van de spaghetti- of lasagnesaus gerust meerdere porties om in te vriezen. Zo heb je alvast wat in de diepvries zitten voor de komende weken en vul je al enkele gaatjes in op jouw volgend weekmenu. Invriezen is daarnaast ook de meest efficiënte manier om verlies aan vitamines tegen te gaan. 

Nog enkele tips: 

  • Zorg voor doorschijnende opbergdozen die makkelijk te stapelen zijn. 
  • Check goed of je doosjes zowel in de diepvries als in de microgolfoven mogen. 
  • Inspiratie nodig voor jouw weekmenu? Klik dan hier

Overtuigd om te starten met foodprepping? Ga ermee aan de slag en ontdek de voordelen. Deel gerust jouw mealprep-ideeën via onze Facebook- of Instagrampagina