Vlees op een veilige manier ontdooien, hoe doe je dat precies? Dat kan op verschillende manieren. In onze instructievideo tonen we je hoe je kip, gehakt, vis, … veilig en correct ontdooit zodat jij geniet van een smaakvol stukje vlees of vis op je bord.  

Tips om veilig te ontdooien

Ontdooien in de microgolfoven

Wil je snel ontdooien? Dan doe je dat best in de microgolfoven op de gepaste ontdooistand. Heb je geen microgolfoven? Dompel het vlees dan vacuümverpakt onder in koud water. Zo ontdooit het veilig tot in de kern.  

Ontdooien in de koelkast

Heb je meer tijd? Neem het vlees uit de diepvries. Leg het in een schaal of bord zodat het dooivocht niet lekt op andere producten. Laat het dan langzaam ontdooien in een koelkast van maximum 4 °C.  

Ontdooi nooit op kamertemperatuur

Laat een product nooit op kamertemperatuur ontdooien. Dat geeft bacteriën de kans om zich te ontwikkelen.  

Benieuwd naar ons volledig diepvriesassortiment?