BA_herfstinspiratie

De temperaturen dalen gestaag, de wolken schuiven al wat vaker voor de zon en de bomen veranderen hun groene plunje. Daar is de herfst. Het seizoen voor lange boswandelingen, gezellige tv-avonden en een huis dat geurt naar verse soep en hutsepot. Met onze portie inspiratie ga je dit seizoen goed van start in jouw thuisrestaurant. Ga jij voor pompoensoep, hutsepot of laat je liever een stoofpotje sudderen?

Kleurrijke soepen

Een dampende kom soep na een lange herfstwandeling smaakt heerlijk. Champignonroomsoep, tomatensoep, pompoensoep, … Kies jouw favoriet uit ons gamma, even opwarmen en je komt helemaal terug op adem. Heb je nog wat energie over? Ga gerust zelf aan de slag met onze soepgroenten, soepvlees en … balletjes natuurlijk! Zo maak je comfortfood waar je het warm van krijgt.

Hutsepot, de herfstklassieker

Het herfstgerecht bij uitstek is uiteraard hutsepot. Een geurende stamppot op het vuur werkt perfect om de sfeer wat op te poken. Een goede hutsepot bereid je met minstens 3 stukken vlees. De smaakmakers voor jouw herfstschotel kunnen gevleesde buikrib, soepvlees of spek zijn. Verwerk er gerust ook de klassieke varkenspoten en -oren in voor een smaakbom van jewelste. Hutsepot maken vraagt wel wat voorbereidingswerk. Ontbreekt het je even aan tijd? Dan zijn er natuurlijk onze gekende kant-en-klaar varianten. Voor elk type thuiskok wat wils.

Stoofpotjes met diepvriesvlees

Wist je dat ingevroren vlees ideaal is om stoofpotjes van te maken? Wanneer delicate producten zoals varkenswangetjes en ossobuco onmiddellijk worden ingevroren, behouden ze perfect hun kwaliteit en smaak. Zo geniet jij van smaakvolle stoofschotels, wanneer je maar wil. Welk vlees kies jij voor jouw stoofgerecht: varkenswangetjes, varkensslaapjes of kalkoenstoofvlees? Even laten sudderen en genieten maar!

Ga aan de slag met onze herfsttips en deel jouw topgerechtjes via onze Facebook- of Instagrampagina. Wij zijn alvast benieuwd!