Zalm met groenten uit de oven
40 minuten
4 personen
Ingrediënten
Atlantische zalmfilets (diepvries)
4 stuks
Trostomaten
4 stuks
Venkel
2 stuks
Rode ajuin
2 stuks
Gedroogde tijm
1 g
Wittewijnsaus
340 g
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg een vel aluminiumfolie op een ovenschaal en wrijf deze in met olijfolie.
Snijd de venkel in plakjes van ½ cm en snijd de tomaten en ajuin in dunne plakjes.
Leg de gesneden groenten op de ovenschaal.
Besprenkel de groenten met wat olijfolie en kruid met peper, zout en gedroogde tijm.
Laat de groenten 20 minuten bakken in de oven.
Kruid de zalmfilets met peper, zout en gedroogde tijm en besprenkel met olijfolie.
Leg de zalmfilets op de groenten en laat deze 10 minuten meebakken in de oven.
Warm de wittewijnsaus op gedurende 4 minuten in de microgolf op 800 W. Maak eerst het deksel los aan één kant, zodat de lucht kan ontsnappen.
Producten