80 minuten
4 personen

Witloof, da's dè groente van de maand februari. En dè Belgische trots. We combineren het met runderstoofvlees van Belgische runderen en ... frietjes. Kan het nog Belgischer? 

Ingrediënten
Runderstoofvlees
800 gr à 1 kg
Bloem
2 eetlepels
Ajuinen
2 stuks
Bruin bier
1 flesje
Kalfsfond
1 bokaal (400 ml)
Graantjesmosterd
1 eetlepel
Witte boterham
1 snede
Bruine suiker
1 eetlepel
Laurier
4 blaadjes
Kruidentuiltje (bouquet garni met laurier, peterselie en tijm)
1 stuk
Snipper de ajuinen, stoof mooi bruin en hou opzij.
Kruid de vleesblokjes met peper en zout. Smelt een flinke klont boter in een diepe pan en bak het stoofvlees op hoog vuur aan. Bestrooi met een lepel bloem.
Voeg de gestoofde ajuin bij het vlees en overgiet met het bier en de fond.
Voeg peper en zout, laurier, een kruidentuiltje en bruine suiker toe. Besmeer de boterham met mosterd en leg omgekeerd in de stoverij.
Laat de stoverij minstens een uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en de saus gebonden.
Voeg in grove stukken gesneden gestoofd witloof toe en laat nog minstens 10 minuten mee pruttelen.
Serveer de stoverij met ... frieten, natuurlijk! ;-)
Producten

Runderstoofvlees

Runderstoofvlees

€ 8.99/kg

Runderstoofvlees extra mager

Runderstoofvlees extra mager

€ 13.60/kg

Inspiratie & tips