Vandaag de dag is het een echte trend om al rechtstaand te barbecueën. We aperitieven graag lang om daarna bij het hoofdgerecht van één goed stuk vlees te genieten, côte à l’os bijvoorbeeld. Verwen daarom je gasten met hapjes waarvoor ze geen bestek nodig hebben. Met glas in de ene hand, BBQ-hapje in de andere genieten ze zo van een heerlijke ontspannen avond. Met de voorgegaarde kippenballetjesbrochette, miniwittepens en fakkelbrochette, onze 3 BBQ-toppers, zit je alvast goed voor een topbarbecue.

In deze blog geven we je enkele serveertips mee. Zo heb je onmiddellijk voldoende inspiratie voor die eerstvolgende barbecue. Alle gekheid op een stokje!

bonap-bbq-inspiratie-toppers

1. Voorgegaarde kippenballetjesbrochette

Onze voorgegaarde kippenballetjesbrochette is al jaren een echte BBQ-favoriet van jong en oud. De balletjes zijn makkelijk te bereiden in de oven of op de BBQ. Zoals de naam al verklapt, gaat dit om een voorgegaard hapje waardoor het handig klaar te maken is en heel snel gaar is. Perfect om aan het begin van je barbecue te serveren als aperitief. Als de balletjes gegaard zijn, haal je ze van het stokje en kan je ze als aperitiefhapje serveren met een dipsausje naar smaak.

bonap-bbq-voorgegaarde-kippenballetjesbrochette

Extra serveertip

Een echte Bon'Ap-klassieker is de voorgegaarde kippenballetjesbrochette met currysmaak, nieuw is de variant met paprika. Je kan de balletjes gerust op een stokje houden en combineren. Neem nog enkele stokjes of prikkertjes bij en maak een prikkertje met 1 kippenballetje curry en 1 kippenballetje paprika. Dit is een leuk hapje om jouw BBQ-feest op gang te trekken.

2. Miniwittepens

De miniwittepens is een échte Vlaamse klassieker. Het wordt gemaakt van varkensvlees, brood, melk, ei, verschillende specerijen en verse peterselie. De miniwittepens is makkelijk te bereiden en kan zowel als aperitiefhapje of als hoofdgerecht geserveerd worden. Het is namelijk een perfect alternatief voor de barbecueworst. Ook dit is een voorgegaard stukje vlees waardoor het snel te bereiden is.

bonap-hapje-wittepens-spek

Serveertips

  • Verwijder eerst het vel van de pens, dat maakt het hapje nog een stuk smaakvoller. Snijd daarna de miniwittepens in schijfjes. Steek de schijfjes op een stokje en leg op de barbecue. Wanneer de schijfjes mooi bruin gekleurd zijn, zijn ze klaar om te serveren. Lekker met curryketchup.
  • Of wat dacht je van een hapje met witte pens, gerookt spek en appel? Zoet en zout. Daar doen onze smaakpapillen een vreugdedansje van. Bekijk hier het recept en test het uit.
  • De miniwittepens is ook lekker in combinatie met een sneetje spek en kaas. Snijd de witte pens overlangs over, doe er wat gemalen kaas in en wikkel er daarna de sneetjes gerookt spek rond. Klaar om te bakken en daarna te serveren. M-mmmm! 

3. Fakkelbrochette

De fakkelbrochette bij Bon’Ap is een dunne reep gemarineerd spek vakkundig op een stokje gedraaid. Er wordt bewust gekozen voor een fijn reepje spek omdat dat makkelijk op korte tijd krokant te bakken is op de BBQ, in de oven of in de pan. We hebben het liever fijn, want een dikke reep spek bakt niet snel krokant.

Serveertip

Dit hapje heeft eigenlijk geen sausje nodig. Het spek is reeds gemarineerd en door het vetgehalte, dat spek natuurlijk bevat, is dit meer dan sappig en dus smaakvol genoeg. Het is een uitgebalanceerd hapje waar je zorgeloos van geniet.

bonap-bbq-apero

Het is duidelijk dat je met niet veel werk enkele leuke en makkelijke BBQ-hapjes kan serveren met onze 3 BBQ-toppers. Helemaal zoals je van Bon'Ap verwacht! Op zoek naar nog meer BBQ-inspiratie?