20 minuten
Voor 10 stuks

BBQ is een feest voor de smaakpapillen. Zeker wanneer je dit heerlijk hartig hapje serveert. Dit aperitiefhapje is de ideale mix tussen zoet en zout. Daarnaast is het makkelijk te bereiden én op en top Belgisch! 

Ingrediënten
Witte pens
2 stuks
Jonagold appel
1 stuk
Bruine suiker
50 g
Gerookt spek
10 sneden
Geef een sneetje in het vel van de witte pens en verwijder eerst het vel.
Snijd daarna de witte pens in sneden van 1 cm dikte.
Snijd nu de appel in fijne sneetjes van ½ cm en steek rondjes uit met een vormpje van 2 cm diameter.
Maak nu per hapje een torentje. Neem een schijfje witte pens, doe daarboven een schijfje appel met wat bruine suiker en eindig met opnieuw een schijfje witte pens.
Omwentel het hapje met een sneetje gerookt spek.
Doorprik het hapje met een cocktailprikker om het geheel samen te houden tijdens het bakken.
Leg de hapjes nu op de BBQ en bak 3 minuten aan elke zijde.
Producten
Miniwittepens

Gluten (tarwe, rogge), Ei, Melk

  • 4 ST/PAK
  • Vanaf 4 pakken: € 4.10/pak
  • Vanaf 12 pakken: € 3.70/pak

€ 4.60/pak

Gerookt spek gesneden
  • 500 G/PAK

€ 7.50/pak

Inspiratie & tips