Aperitiefhapje: kip-cola spiesjes
  4 personen
      
                Ingrediënten
          Kipfilet, in blokjes
    1 stuk
  Coca-Cola
    330 ml
  Bruine suiker
    100 g
  Uien, in grove stukken
    2 stuks
  Knoflook, gepeld en geplet
    2 teentjes
  Sojasaus
    2 el
  Gerookt paprikapoeder
    ½  tl
  Komijnpoeder
    ½  tl
  Peper en zout
    Voorbereiding voor 8 spiesjes
    Meng de Coca-Cola met de bruine suiker, uien, knoflook, sojasaus, paprika- en komijnpoeder en marineer de kip hier minimaal 2 uur in. 
  Schep de kip uit de marinade en breng de marinade in een steelpannetje aan de kook. Kook in totdat ongeveer de helft van de marinade over is. 
  Rijg de kippenblokjes aan houten prikkers. Kruid daarna met peper en zout. 
  Op de barbecue!
    Gril de kippenspiesjes aan iedere kant 5 minuten op de barbecue. Bestrijk de kip met de ingekookte marinade en gril nog eens 1 à 2 minuten aan iedere kant.
  Producten