Veelzijdige minibeenham
5 personen
Ingrediënten
Minibeenham
1 stuk
Honing
2 eetlepels
Graantjesmosterd
2 eetlepels
Olijfolie
2 eetlepels
Provençaalse kruiden
1 eetlepel
Boter
Breng eerst een pot water aan de kook en leg het vacuümverpakte hammetje erin. Plaats de kookpot 2 uur in een oven op 80 °C.
Wanneer de minibeenham warm is tot in de kern, haal je hem uit de verpakking en kies je voor de finishing touch.
Puur natuur
Verwijder het been en snij in plakjes. Serveer met warme saus, koude groenteschotel en bak er lekkere frietjes bij.
Toch liever een krokant korstje?
Toch liever een krokant korstje?
In de oven - op z'n geheel
Leg het hammetje in een ovenschotel en smeer in met een mengsel van 2 eetlepels honing, 2 el graantjesmosterd, 2 el olijfolie en 1 el Provençaalse kruiden. Plaats de schotel in de oven en gril het hammetje 30 min. op 180 °C. Bedruip elke 10 min. met het braadvocht. Voeg eventueel nog een klontje boter toe. Verwijder daarna het been en snij het vlees in plakjes.
Op de BBQ - in plakjes
Verwijder het been en snij het vlees in plakjes van ±2 cm. Marineer de plakjes met een mengsel van 2 el honing, 2 el graantjesmosterd, 2 el olijfolie en 1 el Provençaalse kruiden. Gril de plakjes op je BBQ-rooster tot ze licht krokant zijn. Serveer met bearnaise- of mosterdsaus.
Producten