30 minuten
4 personen

Blackwellsaus is een heerlijke saus op basis van pickles en wordt traditioneel bij een stukje varkensvlees geserveerd. Dat hebben wij in dit recept dan ook gedaan. Een heerlijke eenvoudige combinatie die sowieso zal smaken! Proef het zelf. 

Ingrediënten
Spieringkoteletten
4 stuks
Culinaire room
200 ml
Pickles
180 g
Gemarineerde krielaardappelen
1 kg
Gestoofde boontjes
500 g
Bakboter
Zwarte peper en zout
Naar smaak
Haal het vlees 10 min. voor het bakken uit de frigo. Warm de oven voor op 160 °C.
Smelt een klontje boter in de pan en laat deze lichtjes bruin kleuren.
Kruid het vlees met zwarte peper en zout en laat het vlees aan beide kanten kort aankleuren in de boter.
Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en bak dit nog 10 min. verder in de oven op 160 °C.
Bak de gemarineerde krielaardappelen in een andere pan met wat boter. Een tiental minuten is voldoende.
Verwijder de meeste boter uit de pan en laat in dezelfde pan de pickles 1 min. aanbakken.
Voeg er vervolgens de room aan toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte.
Warm de gestoofde boontjes gedurende 4 min. op in de microgolfoven.
Haal het vlees uit de oven en voeg het bakvocht toe aan de saus voor wat extra smaak.
Serveer het vlees met de blackwellsaus, aardappelen en boontjes. Smakelijk!
Producten
Spieringkotelet

geen allergenen

  • Vanaf 1 kg: € 6.89/kg
  • Vanaf 4 kg: € 6.39/kg

€ 7.39/kg

Gemarineerde krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC
  • Vanaf 2 schalen: € 3.50/schaal
  • Vanaf 10 schalen: € 3.00/schaal

€ 4.00/schaal

Gestoofde boontjes

geen allergenen

  • 360 G/ST

€ 3.60/stuk

Inspiratie & tips