Ossobuco uit de oven met pappardelle
 
  2 uur 
      
                  
            4 personen
      
                Ingrediënten
          Ossobuco
    1,5 kg
  Verse look
    2 teentjes
  Ajuin
    1 stuk
  Wortelen
    2 stuks
  Venkel
    1 stuk
  Selder
    ½ stengel
  Tijm/laurier
    2 takjes
  Rozemarijn
    1 takje
  Zwarte peper en zout
    Naar smaak
  Olijfolie
    4 el
  Gepelde tomatenblokjes
    1,5 kg
  Witte wijn
    200 ml
  Verse oregano
    1 takje
  Pappardelle pasta ongekookt
    400 g
  Bloem
    Diep bord
  Tomatensaus
    Snipper de ajuin en de look fijn en fruit aan in wat boter. 
  Voeg de geschilde en fijngesneden wortelen bij de ajuin en look.
  Snijd de venkel en de selder fijn en laat deze ook meestoven. 
  Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de wijn. 
  Kruid de saus af met zwarte peper en zout en laat nog 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
  Ossobuco
    Geef elke schenkel enkele insnijdingen aan de rand. Zo gaat het vlees niet opkrullen tijdens het bakken. 
  Kruid het vlees aan beide zijden met zwarte peper en zout. 
  Wentel het vlees in wat bloem en tik alle overtollige bloem van het vlees.
  Kleur de schenkels in olijfolie 5 minuten aan elke kant. 
  De oven in! 
    Leg de aangekleurde schenkels in een grote ovenschaal en voeg er de saus aan toe.
  Zorg dat het vlees mooi onder de saus ligt. 
  Voeg er de verse kruiden aan toe, dek af met aluminiumfolie en laat dit anderhalf uur verder garen in een voorverwarmde oven van 185 °C.
  Daarna kan je de ossobuco opdienen met wat vers gekookte pappardelle. 
Da's Italiaans genieten.
  Da's Italiaans genieten.
Producten
           
             
 
