2 uur
4 personen

Op zoek naar een heerlijk Italiaans gerecht? Dan is dit recept met ossobuco een absolute aanrader. We maken dit smaakvol en hartig stoofpotje met malse stukjes kalfsvlees, heerlijke kruiden en flink wat groenten. Serveer het met een romige pappardelle pasta en proef de authentieke smaak van Italië op je bord. Buon appetito! 

Ingrediënten
Ossobuco
1,5 kg
Verse look
2 teentjes
Ajuin
1 stuk
Wortelen
2 stuks
Venkel
1 stuk
Selder
½ stengel
Tijm/laurier
2 takjes
Rozemarijn
1 takje
Zwarte peper en zout
Naar smaak
Olijfolie
4 el
Gepelde tomatenblokjes
1,5 kg
Witte wijn
200 ml
Verse oregano
1 takje
Pappardelle pasta ongekookt
400 g
Bloem
Diep bord
Tomatensaus
Snipper de ajuin en de look fijn en fruit aan in wat boter.
Voeg de geschilde en fijngesneden wortelen bij de ajuin en look.
Snijd de venkel en de selder fijn en laat deze ook meestoven.
Voeg de tomatenblokjes toe, samen met de wijn.
Kruid de saus af met zwarte peper en zout en laat nog 15 minuten sudderen op een zacht vuur.
Ossobuco
Geef elke schenkel enkele insnijdingen aan de rand. Zo gaat het vlees niet opkrullen tijdens het bakken.
Kruid het vlees aan beide zijden met zwarte peper en zout.
Wentel het vlees in wat bloem en tik alle overtollige bloem van het vlees.
Kleur de schenkels in olijfolie 5 minuten aan elke kant.
De oven in!
Leg de aangekleurde schenkels in een grote ovenschaal en voeg er de saus aan toe.
Zorg dat het vlees mooi onder de saus ligt.
Voeg er de verse kruiden aan toe, dek af met aluminiumfolie en laat dit anderhalf uur verder garen in een voorverwarmde oven van 185 °C.
Daarna kan je de ossobuco opdienen met wat vers gekookte pappardelle.
Da's Italiaans genieten.

Inspiratie & tips