40 minuten
4 personen

Coq au vin, een heerlijk klassiek stoofpotje met kip dat je kan bereiden met volledige kip, kippenbouten, kipfilets of kippendijfilets. Altijd goed en heerlijk feestelijk! Voor dit stoofpotje kiezen we voor de kippendijfilets omwille van het gemak. Daarnaast is dat stukje kip heel smakelijk en lekker sappig.  Lekker met kroketjes of gekookte aardappelen. 

Ingrediënten
Kippendijfilets
600 gram
Champignons (in schijfjes)
250 gram
Sjalotten (fijn gehakt)
2 stuks
Bloem
1 eetlepel
Tomatenblokjes
1 blik
Rode wijn
25 cl
Kippenbouillonblokje
1 stuk
Gesnipperde peterselie
1 bosje
Olijfolie
1 scheutje
Peper en zout
Kruid de kippendijfilets met peper en zout.
Bak de kippendijfilets in een pot in hete olijfolie gedurende 5 minuten tot ze een mooi kleurtje krijgen. Zet dan het deksel op de pan en draai het vuur zachter. Laat 10 minuten afgedekt braden.
Haal de kip uit de pot. Doe de gesneden paddenstoelen erin en roerbak 4 minuten op hoog vuur.
Voeg de gehakte sjalot toe en laat nog 2 minuten verder bakken op zacht vuur.
Strooi de bloem uit over de champignons. Roer en laat nog een paar seconden bakken. Giet het blik tomatenblokjes in de pan en breng al roerend aan de kook.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, giet de rode wijn bij de saus en kruid af met peper en zout.
Leg de kip in de saus en laat nog 10 minuten op een zacht vuur sudderen zodat alle smaken zich mooi vermengen. Bestrooi met de verse peterselie en serveer.
PS. Geen tijd om dit te bereiden? Probeer eens onze kip met jagersaus of bak enkele kippenhaasjes in enkele minuten in de pan en voeg er de kant-en-klare jagersaus aan toe. Je zal versteld staan van de smaken!
Producten

Kippendijfilet

Geen allergenen

Kippendijfilet

€ 5.90/pak

Inspiratie & tips