45 minuten
4 personen

Een kleurrijk en hartverwarmend gerecht met gehakt. Altijd makkelijk te maken, scoort bij iedereen aan tafel. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellige weekendmaaltijd.

Ingrediënten
Paprika's
4 stuks (kleur naar keuze)
Rundergehakt
400 g
Ui
1 stuk (fijngesneden)
Knoflook
2 teentjes (fijngehakt)
Tomatenblokjes
1 blik (400 g)
Tomatenpuree
2 el
Paprikapoeder
2 tl
Oregano
1 tl
Gekookte rijst
100 g (optioneel)
Geraspte kaas
100 g
Olijfolie
Peper & zout
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de hoedjes van de paprika’s en verwijder de zaadjes. Zet ze rechtop in een ovenschaal.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en oregano.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Meng eventueel de gekookte rijst door het gehaktmengsel voor een extra vullende versie.
Vul de paprika’s met het gehaktmengsel, strooi er geraspte kaas over en zet de kapjes er weer op.
Zet de ovenschaal in de oven en bak 25 à 30 minuten, tot de paprika’s zacht zijn en de kaas gesmolten is.
Producten
Rundergehakt (rund, varken) | 400 G

Gluten (tarwe)

  • 400 G/SCHAAL
  • Vanaf 5 schalen: € 3.76/schaal

€ 5.32/schaal

Inspiratie & tips