Gevuld varkenshaasje op de BBQ met hasselback aardappelen
4 personen
Ingrediënten
Varkenshaasje
1 stuk
Zongedroogde tomaten
1 potje
Groene olijven (pitloos)
1 potje
Gerookt spek
6 sneetjes
Verse basilicum
1 bosje
Geraspte Parmezaanse kaas
Krielaardappelen
500 g
Grof zeezout
Tijm
Vlinder het varkenshaasje middendoor open, maar snijd het net niet door. Zo kan je het nu openvouwen. Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in reepjes. Vul het varkenshaasje met een laag basilicumblaadjes, zongedroogde tomaten, olijven en geraspte kaas, en vouw dicht.
Maak een net van ontbijtspek of leg de sneetjes mooi naast elkaar open. Leg er het varkenshaasje op. Zorg vooral dat de snijkant mooi dicht zit achter het ontbijtspek. Eventueel kan je met keukentouw een paar lusjes maken om alles mooi op z’n plek te houden.
Voor de aardappelen
Snijd ze in dunne plakjes van ca. 0,5 cm, maar snijd de aardappelen niet helemaal door. De aardappel moet aan de onderkant aan elkaar blijven. Dit gaat gemakkelijk als je de aardappel op een houten lepel legt, doorsnijden is dan haast onmogelijk.
Stop hier en daar wat takjes tijm en vlokjes boter tussen de aardappelplakjes. Bestrooi de aardappelen tijkelijk met het zout.
Stop hier en daar wat takjes tijm en vlokjes boter tussen de aardappelplakjes. Bestrooi de aardappelen tijkelijk met het zout.
Leg de aardappelen nu op de barbecue. Ze zijn gaar wanneer de buitenkant mooi krokant is en de binnenkant zacht.
Voor het varkenshaasje
Het varkenshaasje is klaar als het een interne temperatuur van 65 °C heeft bereikt. Snijd in plakjes en serveer.
Producten