5 minuten (+ 1 uur wachttijd)
4 personen

Een zomers gerecht dat je zo op een warm Italiaans terras katapulteert? Dat is deze biefstuk tagliata zeker. Tagliata is Italiaans voor gesneden. De biefstuk snijden we in dunne plakjes en serveren we met rucola en Parmezaan. Je tovert het supersnel op tafel.

Ingrediënten
Biefstuk, bv. dunne lende
2 stuks van ca. 400 g en 3 cm dik
Olijfolie
1 scheutje
Versgemalen peper
Zeezout
Rucola
Balsamicostroop
Geschaafde Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 60 °C. Bestrooi de biefstukken met peper en zout en gaar deze een uur in de oven. Zo wordt het vlees warm en droogt de oppervlakte wat uit waardoor je een lekkere korst krijgt. De binnenkant blijft mooi mals en sappig.
Smeer de biefstukken in met olijfolie. Bak daarna in een hete pan met boter of op de BBQ boven witgloeiende kolen. Opgelet! Dit gaat supersnel. 15 à 20 seconden per kant is voldoende.
Serveer het vlees in reepjes gesneden volgens het klassieke Italiaanse recept tagliata: met rucola, balsamicostroop en schilfers Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Producten

Dunne lende

  • zonder been

Rundvlees. Kan met kruidenboter (MELK)

Indien met kruidenboter: Melk

Dunne lende

€ 17.40/kg

Inspiratie & tips