60 minuten
4 personen

Zelf gelakte ribbetjes zijn werkelijk om duimen en vingers bij af te likken. Ze zijn makkelijk en snel te bereiden in de oven. Het allerbeste? Ze geven je even dat heerlijke zomeravondgevoel terug. Combineer met een aardappel uit de oven (met smeuïge lookboter) en een frisse coleslaw. Genieten met een grote G. 

Ingrediënten
Ribben
2 à 3 stuks (zo'n 800 à 1000 g)
Honing
2 el
Bruine suiker
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespuntje
Arachideolie
1 el
Provençaalse kruiden
1 tl
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Maak een marinade met de honing, mosterd, bruine suiker en ketchup. Voeg er een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!) en de Provençaalse kruiden aan toe.
Schik de ribbetjes op een vel bakpapier op de ovenschaal.
Bestrijk het vlees royaal met de marinade.
Bak de ribbetjes 40 à 45 minuten in de voorverwarmde oven op 150 °C. Bestrijk het vlees aan beide zijden tijdens het bakken 3 à 4 maal met extra marinade.
Producten
Sparerib natuur

geen allergenen

  • vacuüm verpakt
  • 450 G/PAK
  • min. -18°C

€ 8.99/kg

Inspiratie & tips