Thuiskoks van dienst, het is eindelijk zover. November gaat van start. Misschien was je stiekem al begonnen, maar duik nu gerust vol enthousiasme in de leuke voorbereidingsfase van de feestdagen. Feestrecepten uitzoeken, magazines doorbladeren, Dagelijkse Kost bekijken, testgerechten serveren en proeven, … Wat een zalige tijd, toch? Bij Bon’Ap inspireren we je natuurlijk ook heel graag voor jouw kerstmenu. Wat dacht je ervan om een lekker stukje vers vlees te nemen als basis voor je kerstdiner?

Feestelijk koken met vers vlees

In ons uitgebreid feestassortiment vind je vast en zeker je gading. Dankzij de samenwerking met Buurtslagers blinken we uit in vers vlees. We kopen ons vlees lokaal aan en zijn daardoor zeker van een uitzonderlijke kwaliteit. Doordat we daarnaast in grote hoeveelheden aankopen, kunnen we ook de kostprijs drukken. Daardoor is ons vlees zowel heerlijk vers als lekker voordelig.

Heb je een speciaal verzoek? Onze slager helpt je met plezier verder en versnijdt het vlees volledig naar jouw wens.

Kerst_Menu_Vlees_Rosbief

Feestrecepten met vers vlees

Kook je tijdens de feestdagen voor een groot gezelschap? Kies dan gerust voor vlees die je al op voorhand kunt bereiden. Een gebraad leent zich daar perfect toe. Ook met een varkenshaasje of lamskroontje zit je goed. Superlekker, handig om klaar te maken voor iets meer eters en je hebt er weinig omkijken naar. Geef er nog een creatieve twist aan door het vlees te voorzien van een lekkere kruidenkorst. Helemaal partyproof! We bedachten twee lekkere feestrecepten voor je. Zeker het uitproberen waard.

Doe eens lekker wild met wild

Mag het voor jou nog wat specialer zijn? Dan verwijzen we je met plezier door naar onze diepvriezen. Daar vind je heel wat lekker en voordelig wildvlees terug voor de meest feestelijke gerechten. Eendenborstfilet, hertenragout, hertensteak, parelhoen, … Stuk voor stuk heerlijke stukjes wild die je gerecht naar een topniveau tillen.

Maak je wildgerecht compleet door er lekkere bijgerechten bij te presenteren. Als garnituur serveer je er heerlijke kroketjes bij. Al zijn frietjes, aardappelpuree of een gratin ook altijd een goed idee. Welke groenten passen hierbij? Typische wintergroenten als witloof, spruitjes en worteltjes. Ook appeltjes met veenbessensaus horen 100% bij een feestelijk gerecht met wild.

Bij elk vleesje past een sausje

Met een goeie saus maak je elk vleesgerecht tot in de puntjes af. Kies voor onze kant-en-klare sauzen om wat extra tijd te winnen. Maar welke saus serveer je nu bij welk vlees? Archiducsaus past bijvoorbeeld perfect bij orloffgebraad en mosterdsaus gaat goed bij een varkenshaasje. Op zoek naar een combo om je gasten echt mee te imponeren? Ga voor kalkoen met een sinaasappelsausje. Da’s zoet en hartig samen. Om duimen en vingers bij af te likken.

Smaken verschillen, daarom kan je uiteraard ook meerdere sauzen op tafel zetten en naar hartenlust combineren. Profiteer van onze 3+1-actie. Dat is drie potjes saus kopen, eentje gratis. Deze actie loopt trouwens het hele jaar door. De korting wordt verrekend aan de kassa.

Vul je kerstmenu aan met onze lekkere bijgerechten en stel je feestgerecht in 1-2-3 samen.