BA_stoofvlees_friet

Tijdens het EK Voetbal wil je scherp staan en supporteren als de beste. En hoe je beter voorbereiden op de match dan met een heerlijke portie stoofvlees-friet? Versterk je innerlijke mens met dé Belgische klassieker bij uitstek. Die is er in heel wat varianten en smaken.  

Runderstoofvlees

Het klassieke Vlaamse stoofvlees wordt hoofdzakelijk met rundvlees gemaakt. Bij Bon’Ap kies je uit twee types rundvlees: het gewone runderstoofvlees en runderstoofvlees extra mager.

  • Het gewone runderstoofvlees bestaat uit mooie stukjes vlees, afkomstig uit de nek. Deze bevatten steeds een beetje vet dat bij traag garen mooi wegsmelt en het gerecht veel meer smaak geeft.
  • Het runderstoofvlees extra mager bestaat dan weer uit mooie stukjes vlees zonder vet, vnl. uit de borst gesneden. Omdat dit vlees van nature mager is, kan je de saus best zelf extra binden en bijkruiden.

Voor beide bereidingen geldt deze gouden regel: geduld is een schone deugd. 😊 Laat het vlees volgens de regels van de kunst traag garen voor heerlijk, mals stoofvlees. Zoek je nog een geslaagd recept voor stoofvlees met bier? Haal de Jeroen Meus in jezelf naar boven en tover de perfecte stoverij op tafel.

Varkensstoofvlees

Varkensstoofvlees is een budgetvriendelijke klassieker waar je lekkere stoofpotjes mee bereidt. Ga er zelf mee aan de slag met ons vers vlees of makkelijker nog, kies voor de kant-en-klare variant. Die is al bereid en handig verpakt waardoor ze extra lang houdbaar is en perfect past in je koelkast. Gewoon dat potje stoofvlees uithalen wanneer je er zin in hebt. Voor deze bereiding gebruiken we enkel het beste: vlees van de varkensschouder. Het wordt dagelijks in onze productiecentrale aangeleverd en meteen verwerkt. De saus bereiden we op grootmoeders wijze in een afzonderlijke ketel met de typische smaakmakers als bier, mosterd en laurier. Resultaat: heerlijk bereid stoofvlees.

Kalkoenstoofvlees

Misschien had je er wel al aan gedacht om je voetbalgasten te verwennen met lekker stoofvlees. Het is nu eenmaal het ideale gerecht voor als je wat volk verwacht. Je maakt het makkelijk op voorhand klaar, daarna even opwarmen en je schuift gewoon mee aan tafel zodat je niets van de avond hoeft te missen. Maar had je al aan kalkoenstoofvlees gedacht? Dit type stoofvlees is een originele variant, mager en superlekker. Zo geniet je op een gezonde manier van een klassieke stoverij.

Zo, de winnaar van de avond lijkt ons nu al gekend: een heerlijke portie stoofvlees-friet mét mayonaise. Je vindt het volledige pakket bij Bon’Ap. Nu nog het juiste biertje erbij en je kan genieten van een heerlijke voetbalavond. Gooooo, Belgium!