nieuwsbericht-saus-die-altijd-lukt-vind-je-bij-bonap

Op ieder potje past een dekseltje. Bij ieder gerechtje een sausje. Daarom loopt bij ons het ganse jaar door een interessante actie op onze kant-en-klare warme sauzen. Koop je 3 potjes saus dan krijg je er de 4e gratis bovenop.

Dat mogen 4 dezelfde sauzen zijn of 4 verschillende. Jij kiest. Zo maak je zonder vloeken jouw gerecht tot in de puntjes af. Maar hoeveel saus reken je nu ongeveer per persoon? En welk sausje past nu bij welk gerecht? We vertellen het je allemaal in dit artikel.

Sauzen, kant-en-klaar: eerste hulp bij ongevallen

Een saus maken verloopt niet altijd even gladjes. Er kan al eens iets mislopen. Ofwel is hij te dik, te dun, brandt hij aan of gaat hij plots schiften. Dus waarom zelf saus maken als er ook een kant-en-klare variant voor handen is? Je bespaart er niet alleen tijd mee, maar ook de nodige frustratie.

Daarom zijn er de warme sauzen van Bon’Ap. Alle sauzen zijn kant-en-klaar bereid en kunnen zo gebruikt worden. Je warmt ze 1,5 minuut op in een microgolfoven van 800 W en serveert ze in een vingerknip op tafel. Zo maak jij ook zelf, met een beetje hulp van Bon'Ap, de beste sauzen klaar. 

De perfecte saus bij elk stukje vlees of vis

Welke saus combineer je nu exact bij welk gerecht? We sommen kort even voor je op waar wij onze saustoppers het liefst mee combineren.

  • Archiducsaus past bij alle soorten steaks, kipfilet, kalkoenfilet, varkenshaasje, varkensfiletgebraad en beenham.
  • Bearnaisesaus past ook bij alle soorten steaks, kipfilet, beenham, schartongrolletjes en zalm.
  • Currysaus serveer je bij kipfilet en kalkoenfilet. Ook lekker met scampi’s.
  • Diaboliquesaus combineer je perfect met vis zoals scampi’s en schartongrolletjes.
  • Peperroomsaus dresseer je bij alle soorten steaks, kipfilet, kalkoen en varkenshaasje of een varkensfiletgebraad.

Vraag je je af welke saus je bij zalm serveert? Dan raden we je bearnaisesaus of wittewijnsaus aan. Ga je aan de slag met asperges? Dan past een smeuïg bearnaisesausje daar perfect bij.

Hoeveel saus reken je ongeveer per persoon? Wij rekenen ±150 g per persoon. Dus een potje saus van 340 g is goed voor twee personen.

Populaire saus voor bij de BBQ

Zoek je nog een lekkere saus voor bij jouw barbecue? Serveer onze zigeunersaus. Deze saus met paprikareepjes, tomaat, champignon, augurk, zilveruitjes en kruiden is een topper op elk BBQ-feestje en past goed bij kip, kalkoen en een sneetje beenham. Je kan de saus zowel warm als koud eten. Ook bearnaisesaus en peperroomsaus verdienen hun plekje als je allerhande steaks op de BBQ grilt.

 

Heb jij nog lekkere sauscombinaties of creatieve tips? Laat ze gerust weten via onze saus-iale media kanalen.