ba-bbq-tips

Van zodra de eerste lentezon komt piepen, komt de geur van barbecue ons van overal tegemoet. Of ruiken we daar ook wat angstzweet? Ondanks onze liefde voor barbecueën, gaat elke barbecue gepaard met de nodige stress. Met onze 5 tips voor een geslaagde BBQ smelt die stress echter snel als sneeuw voor de zon! 

Uit een bevraging bij onze klanten blijkt dat we verschillende problemen ervaren voor en tijdens het barbecueën. De Bon'Ap-klant geeft zichzelf maar een matige 3 op 5 als barbecueër. Dat kan beter, hé!

1. Voorbereiding is alles

Een voorbereide barbecueër is er twee waard. Daarom staat of valt je barbecue met de voorbereiding.  

  • Van de grill schoonmaken over kolen en aanmaakblokjes tot de juiste BBQ-tools: zet je barbecue tip top in orde vooraleer je ze aansteekt.  
  • Weet wat je gasten eten, want niet iedereen eet vlees. Vraag naar iedereens voorkeuren (vlees, vis of veggie) en maak op basis van de dieetwensen een boodschappenlijstje
  • Voorzie voldoende per persoon en vertrek vanuit 350 gram vlees en/of vis plus 150 gram aardappel- of pastasalade en 200 gram groenten per gast.  
  • We wonen in België en ja, dan kan de geplande barbecue letterlijk in het water vallen. Voorzie daarom altijd een plan B. Zo kan je binnen grillen op de grillplaat of het bestelde barbecuevlees bereiden in de oven.  

 

2. Voorgegaard vlees

Ben jij de barbecuechef van dienst, maar wil je geen hele namiddag of avond grillen? Kies dan voor voorgegaard vlees van Bon’Ap. Dit type vlees hebben we al grotendeels voor jou gegaard zodat jij het enkel nog even hoeft te grillen. Ideaal voor als je snel, veilig en goed wil barbecueën. 

  • Voorgegaard vlees bevat geen bacteriën, want die zijn al geëlimineerd voordat je het vlees op je rooster legt. 
  • We garen het vlees erg langzaam op een lage temperatuur, waardoor vitamines, kleur en structuur intact blijven. Het resultaat? Een stukje heerlijk mals vlees! 
  • Zodra het vlees een grillkorstje heeft, is het klaar en kan je aan tafel. Dat is niet alleen snel, het zorgt er ook voor dat je minder rekening moet houden met de bakvolgorde van de verschillende stukken vlees.
Zorg ervoor dat rauw vlees nooit te lang in de warmte of de zon ligt. Is dit toch het geval en twijfel je of je het vlees nog veilig kan invriezen? Bak het dan op de barbecue zodat eventuele bacteriën worden gedood.

3. Diepvries barbecuevlees

Heb je weinig tijd om op voorhand inkopen te doen of ben je een impulsieve barbecueër? Kies dan voor diepvries barbecuevlees.  

  • Je hebt altijd een voorraad liggen zodat je op elk moment kan barbecueën. Ook als het voorspelde stormweer plots plaatsmaakt voor een stralende zon.  
  • Het is aangeraden om het vlees eerst te ontdooien, al kan je bevroren vlees grillen. Dit duurt natuurlijk iets langer en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de temperatuur van je barbecue net hoog genoeg is om de vorming van bacteriën te voorkomen. 
  • Bij Bon’Ap zit de smaak altijd goed, want ook ons diepvries barbecuevlees is gemarineerd. Dat wordt smullen! 
ba-bbq-kids

4. Kidsproof BBQ

Barbecue je voor kinderen? Hou dan rekening met je jonge doelgroep. 
  

 
Vermijd hangry kids en voorzie snel na aankomst een eerste barbecuehapje.  

5. Grote groepen

Pak je het groots aan en organiseer je een barbecue voor een grote groep vrienden, collega’s of familie? Houd het dan simpel, goedkoop en vooral lekker! 
 

  • Keep it simple: kies voor eenvoudige stukken vlees die iedereen graag eet. Hoe meer variatie en speciallekes, hoe groter de kans op overschotten. Voorzie daarom de klassiekers zoals een braadworst of een hamburger, en een vegetarische optie.  
  • Keep it cheap: ontdek de promo’s van Bon’Ap en scoor mooie kortingen met onze ‘Altijd Voordeel’-schalen.  
  • Keep it great: wees niet verlegen om hulp te vragen. Vraag iemand om te helpen bij de voorbereidingen en duid enkele ‘assistenten’ aan die het grillen even van je kunnen overnemen.   

 
Wil je meer BBQ-tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle Bon’Ap-tips en -tricks!