90 minuten
4 personen

Koken met bier is typisch Belgisch. Dankzij onze rijke biercultuur kunnen we er creatief mee aan de slag in onze keuken. Een donker bier is het ideale ingrediënt in vleesgerechten. We leggen je stap voor stap uit hoe je varkenskotelet prepareert in een bier-dragonmarinade. 

Ingrediënten
Varkenskoteletten
4 stuks
Donker bier
1 flesje
Knoflookteentjes, geperst
2 stuks
Gedroogde dragon
1 el
Balsamicoazijn
3 el
Meng het donker bier met de geperste knoflookteentjes, de gedroogde dragon en het balsamicoazijn in een kom. Zo bekom je de marinade.
Leg de varkenskoteletten in een schaal en overgiet met de marinade. Laat minimum 1 uur afgedekt in de ijskast marineren.
Haal de koteletten nadien uit de marinade. Laat het vlees op kamertemperatuur komen, dep af en bestrijk met olijfolie.
Gril ongeveer 7 minuten op de rooster aan iedere zijde.
Kruid met peper en zout en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Producten
Varkenskotelet

geen allergenen

Inspiratie & tips