45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Scampi gepeld 31/40
1 zak
Peterselie
½ bosje
Mayonaise
200 ml
Wasabipasta
Naar eigen smaak
Sap van limoen
2 stuks
Rode paprika
1 stuk
Rode ui
3 stuks
Knoflook
2 tenen
Olijfolie
Paprikapoeder
2 el
Chilipoeder
½ tl
Mosterd(poeder)
1 tl
Worcestershiresaus
½ tl
Peper en zout
Wraps
8 stuks
Water
100 ml
Suiker
100 g
Azijn
100 ml
Voor de gepekelde rode ui
Begin met de garnituren. Snijd 1 rode ui in fijne ringen, terwijl je 100 ml water, 100 g suiker en 100 ml azijn aan de kook brengt. Als de suiker is opgelost, dan laat je die even afkoelen om daarna over de uiringen te gieten. Je kan deze gepekelde variant gerust een dag op voorhand maken.
Voor de wasabimayonaise
Meng de mayonaise met 1 tl wasabi en 1 el gehakte peterselie. Ook dit kan je al ruim vooraf maken. Let er wel op dat de wasabi wel wat sterker kan gaan smaken.
Snijd nu de rode paprika, de andere rode ui en de knoflook fijn en zet klaar om te bakken.
Ontdooi de scampi's en kruid met peper en zout. Neem de BBQ erbij en zet klaar om met een plancha, pannetje of aluminium schaaltje erop te gaan bakken. De temperatuur mag tot 200 °C gaan. Bak de scampi aan beide zijden aan in wat olijfolie. Je hoeft ze enkel een kleurtje te geven, maar nog niet te doorbakken. Leg ze daarna weer aan de kant tot straks.
Bak nu in dezelfde plancha, pan of aluminium schaal de mengeling van gesneden paprika, ui en knoflook aan. Leg de scampi's er terug bij en doe er de paprikapoeder, chilipoeder en mosterd(poeder) bij en laat 1 min. doorkoken. Blus af met limoensap en worcestershiresaus. Kruid bij met peper en zout indien nodig. Als het te pikant wordt, voeg dan een klein schepje suiker toe.
Haal de plancha van de BBQ en bedek met aluminiumfolie.
Beleg de wraps met de mengeling. Smeer er wat van de wasabimayonaise over en leg er een paar ringen gepekelde ui op. Werk eventueel af met schuin aangesneden lente-ui.
Producten
Scampi gepeld en ontdarmd 31/40
  • Netto: 400 G/ZAK

€ 8.19/zak

Inspiratie & tips