35 minuten
4 personen

Een typische zomergroente is de courgette. Menig moestuinder plant een courgetteplant eind mei en plukt er van juli tot september letterlijk de vruchten van. Aan de slag dan maar met dit veelzijdig en lekker seizoensproduct. 

Ingrediënten
Rundergehakt
600 gram
Courgettes
4 stuks
Ajuin
1 stuk, gesnipperd
Peterselie
Enkele takjes, fijn gesneden
Provençaalse kruiden of zelf fijngehakte verse kruiden (tijm, rozemarijn en oregano)
1 el
Peper en zout
Gemarineerde krielaardappelen
700 gram
Rucola
40 gram
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de courgettes en snij ze in de lengte middendoor. Haal met een koffielepel het vruchtvlees eruit.
Doe het gehakt in een mengkom en meng er met een vork de gesnipperde ajuin, peterselie, Provençaalse kruiden en peper en zout door.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en vul daarmee de uitgeholde halve courgettes. Druk goed aan.
Tip: maak je handen nat, dan kleeft het gehakt niet aan je handen.
Leg de 8 helften in een ovenschaal of bakplaat die je eerst inwrijft met een beetje olijfolie.
Voor een extra lekker korstje en nog meer smaak, strooi je er een beetje gemalen Parmezaanse kaas over.
Zet 25 minuten in de oven op 180 °C. Grote courgettes hebben iets meer tijd nodig om te garen.
Schuif na 15 minuten ook de krielaardappelen voor 10 minuten in de oven en laat samen garen. Meng voor het opdienen de rucola onder de warme aardappelen.
Producten
Rundergehakt (rund, varken)

Gluten (tarwe)

Gemarineerde krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC
  • Vanaf 2 schalen: € 3.50/schaal
  • Vanaf 10 schalen: € 3.00/schaal

€ 4.00/schaal