4 personen

Op zoek naar een smaakvolle verrassing voor je volgende barbecue? Probeer dan dit eenvoudige recept voor varkenshaasje op de BBQ, ingepakt met spek en gevuld met geitenkaas en zongedroogde tomaten. Dit gerecht zal zeker indruk maken op je gasten. 

Ingrediënten
Varkenshaasje
1 stuk
Zongedroogde tomaten
1 potje
Geitenkaas
Smeerbaar, type Chavroux
Provençaalse kruiden
Ontbijtspek
6 sneetjes
Krielaardappelen
500 g
Verse kruiden
Kippenfond
200 ml
Boter
Vlinder het varkenshaasje middendoor open, maar snijd het net niet door. Zo kan je het nu openvouwen. Smeer de binnenkant vol met de geitenkaas. Snijd de zongedroogde tomaten mooi fijn en strooi ze over de kaas. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden en vouw weer dicht.
Maak een net van ontbijtspek of leg de sneetjes mooi naast elkaar open. Leg er het varkenshaasje op. Zorg vooral dat de snijkant mooi dicht zit achter het ontbijtspek. Eventueel kan je met keukentouw een paar lusjes maken om alles mooi op z’n plek te houden.
Voor de aardappelen
Neem kleine krielaardappelen. Snijd aan boven en onderkant een klein hoedje af, zodat ze kunnen rechtop staan. Schik een platte schaal vol met de aardappelen. Overgiet met kippenfond tot aan de rand van de schaal en bedek met enkele klontjes boter en verse takjes tijm en rozemarijn, peper en zout.
Bak ze boven directe hitte. De fond zal verdampen, de boter zal smelten. Op dat moment worden de aardappelen bruingebakken. Eens bruin gebakken zijn ze klaar. Hou goed het niveau van de fond in de gaten. Eens verdampt, gaat het heel snel bruin worden.
Voor het varkenshaasje
Het varkenshaasje is klaar als het een interne temperatuur van 65 °C heeft bereikt. Snijd in plakjes en serveer.
Producten
Varkenshaasje

geen allergenen

  • vacuüm verpakt
  • 550 G/PAK
  • min. -18°C

€ 10.79/kg

Varkenshaasje

geen allergenen

  • Vanaf 1 kg: € 11.99/kg

€ 12.99/kg

Gerookt spek
  • 150 G/PAK

€ 2.65/pak

Inspiratie & tips