35 minuten
4 personen

Tijdens de feestdagen mogen de klassieke hapjes niet ontbreken, maar natuurlijk kom je graag ook eens origineel uit de hoek. Daarvoor hoef je het jezelf niet altijd moeilijk te maken. Met dit receptje voor krokant buikspek maak je zo een lekker én verslavend hapje uit de airfryer. Da's yummy in your tummy! 

Ingrediënten
Buikspek (ontbeend en ontzwoerd)
1 kg
Zout
15 g
Paprikapoeder (gerookt)
2 g
Komijnpoeder
2 g
Knoflookpoeder
1 g
Ajuinpoeder
1 g
Cayennepeper
½ g
Oosterse saus
50 g
Bruine suiker
60 g
Laat de airfryer voorverwarmen op 200 °C.
Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
Meng alle kruiden om deze daarna te mengen met de spekblokjes.
Schik de gekruide blokjes in een enkele laag in de airfryer.
Let erop dat de stukjes vlees niet te dicht bij elkaar liggen zodat de lucht goed kan circuleren.
Bak de spekblokjes 20 minuten, waarbij je elke 5 minuten de spekblokjes draait zodat ze overal even knapperig zijn.
Meng de saus met de bruine suiker en bestrijk de spekblokjes tot alle zijden een laagje hebben.
Bak het vlees nog een 4-tal minuten.
Haal na het bakken de krokante spekblokjes uit de airfryer en serveer met de oosterse saus.
Producten
Oosterse saus

Soja

  • 200 G/POT

€ 2.19/pot

Vers spek geheel

geen allergenen

  • 900 G/ST
  • min. -18°C

€ 7.79/kg