Noedels met sticky breugelspek
 
  2 personen
      
                Ingrediënten
          Breugelspekreepjes
    250 g
  Noedels
    300 g
  Wokgroenten
    200 g
  Oosterse saus
    200 g
  Sojasaus
    Bruine suiker
    Sjalot
    1 stuk
  Limoen
    1 stuk
  Peterselie
    Voorbereiding
    Meng de sojasaus met 1 eetlepel bruine suiker. Marineer de breugelspekreepjes in dit mengsel en laat ze 15 minuten intrekken voor een rijke smaak.
  Karamelliseren
    Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak de fijngesnipperde sjalot tot deze goudbruin is. Voeg vervolgens 2 eetlepels bruine suiker toe en laat deze smelten tot een mooie karamel. Bak hierin de gemarineerde breugelspekreepjes tot ze glanzend en krokant zijn.
  Noedels bereiden
    Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  Samenvoegen
    Voeg de noedels, wokgroenten en oosterse saus toe aan de wok met het breugelspek. Roerbak alles kort op hoog vuur zodat de smaken goed mengen.
  Serveren maar
    Serveer het geheel in kommetjes en werk af met een kneepje limoensap en een royale hoeveelheid verse peterselie of koriander. 
Smakelijk!
  Smakelijk!
Producten
           
            