80 minuten (bereiding + oven)
4 personen

Een versgemaakt gehaktbroodje smaakt altijd. Met dit budgetvriendelijk recept tover je een fijn gehaktbroodje op tafel dat niet enkel een lekkere smaak heeft, maar er ook voor zorgt dat het gehaktbrood niet uitdroogt. En dat krokante korstje maakt het helemaal af. Smakelijk! 

Ingrediënten
Varken-kalfsgehakt
600 g
Rode puntpaprika
1 stuk, in kleine blokjes
Sjalot
1 stuk, fijngesneden
Look
1 teentje, geperst
Lente-ui
3 stengels, fijngesneden
Peper
Zout
Nootmuskaat
Cayennepeper of gemalen piment
Tomatenketchup
2 eetlepels
Ei
1 stuk
Broodkruim
50 g
Spek
100 g, in dunne plakjes
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de paprika, sjalot, lente-ui en knoflook voor 5 minuten.
Laat afkoelen terwijl je in een kommetje het ei losklopt met peper, zout, nootmuskaat, cayennepeper (of piment) en de tomatenketchup.
Meng nu in een kom het gehakt met het groentemengsel en het eimengsel en kneed er het broodkruim door. Kruid eventueel bij en meng alles tot een samenhangend geheel.
Vorm het mengsel tot brood en leg het in een ingevette braadslede.
Leg de plakken spek over het gehaktbroodje en stop de uiteinden onder het gehaktbrood. Zet in de oven voor ca. 50 à 60 minuten.
Serveer met een kleurrijke mengeling paprikaringen. Besprenkel met olijfolie, leg in een braadslede en laat 20 minuten in de oven meegaren. Samen met rijst en een eenvoudige tomatensaus vormt dit een heerlijke maaltijd die past in elk seizoen.
Producten
Varken-kalfsgehakt

Gluten (tarwe)

Paprikamix
  • rood, groen, geel
  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C
  • Vanaf 2 zakken: € 4.29/zak

€ 4.49/zak

Inspiratie & tips