Ingrediënten
Ribben
2 à 3 stuks (zo'n 800 à 1000 g)
Honing
2 el
Bruine suiker
2 el
Mosterd
1 el
Ketchup
1 el
Cayennepeper
1 mespuntje
Arachideolie
1 el
Provençaalse kruiden
1tl
Laat de kolen witgloeiend worden.
Maak een marinade met de honing, mosterd, bruine suiker en ketchup. Voeg er een mespuntje cayennepeper (voorzichtig!) en de Provençaalse kruiden aan toe.
Leg de ribbetjes op een schotel of plank en bestrijk het vlees royaal met de marinade.
Bak de ribbetjes zo'n 30 à 40 minuten op de BBQ. Zorg ervoor dat het vlees hoog genoeg ligt zodat de vlammen het vlees niet verbranden. Ideaal is een BBQ met koude zone en deksel, zodat het vlees lang en traag kan garen.
Bestrijk het vlees aan beide zijden tijdens het bakken 3 à 4 maal met extra marinade en keer regelmatig om.
Producten
Sparerib natuur

geen allergenen

  • vacuüm verpakt
  • 450 G/PAK
  • min. -18°C

€ 8.99/kg

Inspiratie & tips