15 minuten
4 personen

Een gewone hotdog? Met deze haute dog geven we de klassieker een upgrade die zo van een foodtruckfestival lijkt te komen. Denk: sappige grillbraadworst, krokant gerookt spek, frisse toppings en een pittige pepermayo. Ideaal voor een zomerse BBQ met nét dat tikkeltje meer.

Recept-HauteDog_WittePens_appel

Deze al geproefd?

Haute dog met witte pens en frisse appel

Ingrediënten
Grillbraadworsten
4 stuks
Gerookt spek
8 sneden
Stokbrood (wit of bruin)
1 stuk
Sla met fijne kruiden
1 zakje
Kerstomaatjes
12-tal
Komkommer
1/2 stuk
Limoen
1 stuk
Pepermayo
4 el
Wikkel elke braadworst in twee sneden gerookt spek. Gril tot het spek krokant is en de worst mooi goudbruin en gaar.
Snijd het stokbrood in vier stukken en gril kort tot het licht krokant is.
Beleg elk broodje met een handje sla, de gegrilde worst met spek, wat fijngesneden.
Beleg elk broodje met een handje sla, de gegrilde worst met spek, wat fijngesneden kerstomaatjes en komkommer. Besprenkel met een beetje limoensap voor een frisse toets en werk af met pepermayo.
Producten
Grillbraadworst (varken, rund)

gehakt (varken, rund)

Gluten (tarwe), Soja, Selderij, Mosterd

Grillbraadworst (varken, rund)

gehakt (varken, rund)

  • 4 ST/SCHAAL
  • Vanaf 4 schalen: € 4.60/schaal
  • Vanaf 12 schalen: € 4.20/schaal

€ 5.20/schaal

Gerookt spek gesneden

Geen allergenen

  • 500 G/PAK

€ 8.34/pak

Wit stokbrood

Gluten (tarwe)

  • meermaals per dag vers gebakken
  • 320 G/ST

€ 1.34/stuk

Bruin stokbrood

Gluten (tarwe, gerst, haver, rogge)

  • meermaals per dag vers afgebakken
  • 320 G/ST

€ 1.39/stuk

Pepermayonaise Delino

Ei, Soja

  • 1 L/FLES

€ 7.29/fles

Inspiratie & tips