Patatas bravas à la Bon'Ap met kruidige kip

4 personen
Ingrediënten
Gemarineerde krielaardappelen in de schil
500 g
Kippenhaasjes
500 g
Gerookt paprikapoeder
2 el
Komijn (gemalen)
2 el
Lookpoeder
1 el
Citroen
1 stuk
Ei
1 stuk
Paneermeel
100 g
Knoflooksaus
Zigeunersaus
Rozemarijn
1 tl
Rode chilipeper (optioneel)
1 stuk
Verse peterselie
1 handje
Olijfolie
2 el
Peper en zout
Naar smaak
Kruid de kippenhaasjes met gerookt paprikapoeder, komijn, lookpoeder, fijngehakte peterselie, citroensap, peper en zout. Laat 15 minuten rusten.
Klop een ei los in een diep bord en doe paneermeel in een ander. Haal de gemarineerde kip eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Bak ze daarna goudbruin op de BBQ.
Meng de krieltjes met wat olijfolie en zout en rooster ze in het aluminium bakje op de BBQ. Werk af met rozemarijn.
Serveer de krieltjes en gepaneerde kippenhaasjes in een tapasschaal en werk af met knoflooksaus en zigeunersaus. Zin in wat extra pit? Werk af met chilipeper of gegrilde citroen.
Producten