ba-vacuüm-verpakt-vlees

Voedsel thuis vacuüm verpakken raakt steeds meer ingeburgerd. Ook wij hebben altijd een vacuüm verpakt stukje vlees in onze koelkast of diepvries liggen, want het heeft heel wat voordelen. Laat je het vacuüm verpakken liever aan ons over? Da’s een goed idee. Zo hoef je geen vacuümmachine te kopen en ben je zeker dat het goed en veilig gebeurt. Waarom wij zo’n fan zijn van vacuüm verpakt vlees? We vertellen het je graag.

1. Vacuüm verpakt vlees blijft langer vers

Studies tonen aan dat vlees dat vacuümverpakt is langer vers blijft. In de koelkast kan je vacuüm verpakt vlees tot wel 2 weken bewaren. In de diepvries blijft het rundvlees maar liefst 1 jaar goed. Met vacuüm verpakt vlees heb je altijd snel iets uit de koelkast of diepvries gehaald.

2. Vacuüm verpakt vlees is malser en smaakvoller

Wanneer je vlees onmiddellijk vacuüm verpakt, kunnen de lekkere smaken en sappen nergens meer heen. Doordat alle sappen van het rundvlees in de verpakking blijven, blijft de malsheid ook gegarandeerd. Het vlees rijpt verder na in de koelkast waardoor het malser wordt. De vacuümverpakking beschermt het vlees bovendien ook tegen vriesbrand of uitdroging in de diepvries. Zo blijft de smaak optimaal bewaard en geniet jij altijd van een heerlijk stukje vlees.   

vacuüm-verpakt-vlees-bonap

3. Duurzame manier van verpakken

Vlees vacuüm verpakken is op heel wat vlakken een goeie, duurzame oplossing. We hebben minder (plastic) verpakking nodig om het product te verpakken. Daarnaast neemt het vlees ook een stuk minder plaats in in jouw koelkast en/of diepvries, omdat het compacter verpakt is. 

4. Het is handiger te bewaren

Thuis invriezen is eenvoudig, omdat het vlees al verpakt is. Wil je het vacuüm verpakte vlees veilig ontdooien? Haal het een dag van tevoren uit de diepvries en leg het in zijn verpakking op een bord in de koelkast. Als je sneller wil ontdooien, dan leg je de vacuümverpakking in koud water.

Waarom verandert de kleur van vacuüm verpakt rundvlees?

Rundvlees bestaat hoofdzakelijk uit spieren. Spieren hebben zuurstof nodig. Het is zuurstof in de lucht die de rode kleur geeft aan spieren. Wanneer we vacuüm verpakken, halen we de zuurstof uit de verpakking, verandert het vlees van kleur en wordt het iets donkerder en minder rood. Dit heeft echter geen invloed op de smaak en kwaliteit. Integendeel. Merk je een kleurverschil op? Haal het vlees uit de vacuümverpakking en laat enkele minuten rusten. Daarna komt het weer perfect op kleur.