ba-wokken-doe-je-zo

Op 22 januari vieren ze aan de andere kant van de wereld Chinees Nieuwjaar. En als er iets te vieren valt, dan vieren we bij Bon'Ap uiteraard graag mee. Daarom brengen we de ganse maand januari een ode aan de oosterse keuken. Want da's er eentje vol geuren, kleuren en smaken. Zoet, zout, zuur en pittig, de oosterse keuken heeft het allemaal. En soms zelfs in één gerecht.

Wil je meevieren? Laat je inspireren door ons oosters assortiment en maak er een fijn familiemoment van. Maak het extra leuk en probeer het eens met stokjes. Wie slaagt erin om op die manier zijn bordje volledig leeg te eten? Ga de uitdaging aan!  Deze tips helpen je alvast op weg. 

Tips: eten met stokjes

Eetstokjes hebben twee verschillende uiteindes. De ene kant is wat dikker en vierkant, de andere wat dunner en ronder van vorm. De dikkere kant is de kant die je in je hand houdt. Soms moet je de stokjes ook nog breken. Hiermee willen de Chinezen aantonen dat deze stokjes nog nooit gebruikt zijn. Nu ben je klaar om te starten!

  • Neem eerst één eetstokje. Deze klem je tussen je duim en je ringvinger. 
  • Daarna neem je met je vrije hand het andere eetstokje en klem je deze tussen je duim, wijsvinger en middelvinger. Als je het goed hebt toegepast kan je het stokje nu bewegen in de richting van het eerder geplaatste stokje als een soort van hefboom. Nu ben je klaar om je eten op te pakken. 

Genoeg oefenen blijft de belangrijkste boodschap.