BA_BBQ_Grillmaster

Wie barbecue zegt, zegt vlees. Veel vlees. Lekker en leuk, maar gooi het gerust over een andere BBQ-boeg en pak het eens culinair aan. Kies bewust 1 stuk als hoofdgerecht op de BBQ en gril een mooi stuk vers vlees op zijn geheel. Maak het geheel compleet en serveer met aardappelen, warme groenten en bijpassend sausje. Met onze tips zit je alvast gebakken, grillmaster!

Culinaire côte à l’os

  • Vooraf: haal het vlees een uur op voorhand uit je koelkast en verwarm je oven tot 60 °C. Dep de côte à l’os droog en kruid met zwarte peper of Provençaalse kruiden. Let wel, hoe dikker het vlees, hoe meer je mag kruiden.
  • Braden: schroei het vlees dicht aan elke kant, neem van het vuur en bedek met aluminiumfolie.
  • Tijd voor je gasten: plaats het vlees in de oven op 60 °C. Je kan het zo tot twee uur warm houden. Nu heb je je handen vrij voor je bezoek, zonder dat het vlees uitdroogt of verbrandt.
  • Aan tafel: leg de côte à l’os nog eens in de pan of op de grill. Serveer het in repen aan je gasten. Houden die meer van een doorbakken stuk? Leg de repen dan iets langer op het vuur. Zo is het vlees gebakken naar ieders smaak. Werk af met grof zeezout.

Zalige zesrib

  • Dit lekkere stuk vlees gril je heerlijk door de combinatie oven en BBQ.
  • Serveer het vlees met een schijfje kruidenboter, warme krielaardappelen en een variatie aan warme groenten.
  • Dresseer met archiducsaus en laat het smaken zoals in een echt toprestaurant.

 

Gemarineerde lamskroon

  • Haal de lamskroon uit de verpakking en laat op kamertemperatuur komen.
  • Rooster beide zijden op de BBQ.
  • Laat minimum een halfuur rusten in een oven van 60 °C. Het vlees mag tot wel 4 uur in de oven blijven zonder risico op uitdrogen.
  • Gril nog kort even voor het opdienen en snij tussen de botjes om hapklare stukjes te serveren.

Gemarineerde lamsrumsteak

Dit lekker deel van de lamsbout bereid je op dezelfde manier als de lamskroon. Lamsvlees is mager en heeft een malse beet met een fijn aroma. De beste cuisson voor dit kwaliteitsvlees is medium rosé. Imponeer je gasten en ontvang de verdiende complimenten.

Gemarineerd varkenshaasje

Een varkenshaasje bestaat altijd uit een dikke en dunne kant. Om het stuk vlees gelijk te laten garen, vouw je het dunne gedeelte op het dikke en maak je het vast met prikkers. Leg het vlees op het hete stuk van de BBQ. Gril enkele minuten op elke kant en laat daarna nog even doorgaren.

Ben je toch op zoek naar een volledig BBQ-menu met verschillende vleesjes en bijgerechten? Ontdek onze BBQ-menu's en –pakketten. Voor nog meer zonnige inspiratie, surf naar de zomer van Bon’Ap.