Een klassieke kruidenboter is makkelijk zelf te maken én een absolute meerwaarde bij rood vlees of op brood bij de barbecue. Met slechts enkele ingrediënten heb je in een handomdraai de boter gemaakt. Wist je dat je de zelfgemaakte kruidenboter ook kan invriezen? Zo ben je altijd voorbereid.

Zin in iets minder klassiek?
Ga gerust een stapje verder en combineer naar hartenlust! Gebruik bijvoorbeeld zongedroogde tomaten, groene olijven en gemalen Parmezaanse kaas om een mediterraanse kruidenboter te maken. Die is heerlijk op brood of bij pasta. Een eigen combinatie bedenken mag natuurlijk ook!

Ingrediënten
Ongezouten roomboter
250 g
Citroensap
3 tl
Platte peterselie
15 takjes
Bieslook
15 stengels
Knoflook
2 à 3 teentjes
Peper en zout
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.
Hak alle kruiden fijn en pers de teentjes knoflook uit.
Meng de roomboter met het citroensap, de gehakte kruiden en de geperste knoflook in een kommetje.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de kruidenboter op folie, vouw dicht en maak een rolletje. Vouw de zijkanten dicht.
Leg de rol kruidenboter in de koelkast om op te stijven voor gebruik.
Producten
Pepersteak

geen allergenen

  • 200 G/ST

€ 19.99/kg

Restaurantsteak

Indien met kruidenboter MELK

Countrysteak

geen allergenen

  • 220 G/ST
  • Vanaf 2 kg: € 19.29/kg
  • Vanaf 11 kg: € 17.19/kg

€ 20.49/kg