30 minuten
4 personen

Een zalmpapillot is gezond, simpel en makkelijk op voorhand te preparen. Een papillot werkt eigenlijk als een klein stoomoventje waarin je vis en andere smaakmakers samen laat stomen in hun vocht, waardoor alles mooi sappig blijft. Zo gaan er nauwelijks vitamines en mineralen verloren. Kies in het seizoen voor heerlijke, beetgaar gekookte asperges met wat gesmolten boter en fijn gesnipperde peterselie of dille. Een smaakbommetje verpakt in aluminiumfolie!

Ingrediënten
Aluminiumfolie
4 vellen, ter grootte van een A4
Zalm (vers of diepvries)
4 stukken van ca. 125 gr
Brunoisegroenten (diepvries)
8 eetlepels
Wittewijnsaus
8 eetlepels
Peper
Kruidenboter
Ontdooi de zalm (of gebruik verse) en brunoisegroenten.
Vouw de aluminiumfolie dubbel langs de langste zijde, met de matte kant naar binnen.
Leg de brunoise in het midden.
Dresseer de zalm bovenop het groentebedje.
Maak de papillot: draai de uiteinden van het folievel dicht als een snoepje, zodat het geheel rechtop staat, met een opening aan de bovenzijde.
Werk af met een snuifje peper en zout en de wittewijnsaus. Voeg eventueel een schijfje kruidenboter toe voor extra pit.
Rooster de papillot twintig minuutjes op de barbecue of in de oven op 180 °C.
Producten
Atlantische zalmfilet

Vis

  • Netto: 1000 G/ZAK
  • min. -18°C

€ 31.99/zak

Brunoisemix

Selderij

  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C
  • Vanaf 2 zakken: € 2.29/zak

€ 2.49/zak