2 uur
4 personen

November is daar, tijd voor een echt winters gerecht: varkenswangetjes met trappist! De varkenswangetjes koop je diepgevroren bij Bon’Ap. Dat is lekker handig en heerlijk voordelig. Haal ze 24 uur vooraf uit de diepvries en laat rustig ontdooien in de koelkast. Daarna kan je ermee aan de slag om een lekker stoofpotje klaar te maken. Lekker met gestoofd witloof en dunne frietjes. 

Ingrediënten
Varkenswangetjes (diepvries)
1 kg
Ajuinen
2 stuks
Bruin trappistenbier (bv. Chimay)
2 flesjes
Kalfsfond van Lacroix
1 bokaal (400 ml)
Graantjesmosterd
2 eetlepels
Bruine suiker
2 eetlepels
Laurierblaadjes
4 stuks
Kruidentuiltje (bouquet garni met laurier, peterselie en tijm)
1 stuk
Kruid de varkenswangen met peper en zout en bak ze rondom bruin in de pan.
Pel de uien en snipper ze fijn. Bak kort aan in de boter in een ruime kookpot.
Voeg er de varkenswangen aan toe, laat enkele minuten suddderen en roer om. Blus met het bier en de fond. Voeg suiker, mosterd, de laurierblaadjes en het kruidentuiltje toe.
Roer goed om en laat minstens 1,5 uur sudderen op een laag vuur tot de wangetjes boterzacht zijn. Wil je de varkenswangetjes zorgeloos anderhalf uur laten sudderen? Zet de kookpot met deksel voor zolang in de oven op 160 °C
Tip: om een gebonden saus te bekomen kan je de varkenswangetjes na het bakken bestrooien met bloem als je ze in de kookpot bij de ui doet. Als je de mosterd op een boterham smeert, zorgt dit ook voor binding. Een tweede optie is om de gare varkenswangen uit de saus te halen en de saus apart te binden met bv. Maïzena express.
Producten

Varkenswangetjes

varkenswang 100%

Varkenswangetjes

€ 10.90/pak

Inspiratie & tips