Scampi's met geroosterde tomaat en roomsausje
 
  45 minuten
      
                  
            4 personen
      
                Ingrediënten
          Scampi gepeld 26/30
    40 stuks
  Tomatenpuree
    70 g
  Gerookt paprikapoeder
    2 theelepels
  Kruidnagel
    2 stuks
  Laurierblad
    2 stuks
  Limoensap
    ½ stuk
  Ajuin
    2 stuks
  Gember
    Kippenbouillon
    300 ml
  Volle room
    500 ml
  Tomaten
    4 stuks
  Kaneelstok
    1 stuk
  Paprikapoeder 
    2 theelepels
  Bruine suiker
    2 eetlepels
  Look
    3 tenen
  Lente-ui
    1 stuk
  Whiskey
    30 ml
  Olijfolie
    Ontdooi de scampi's en bak ze 1 minuut aan beide zijden in een diepe pan met wat olijfolie, haal er daarna uit. 
  Snijd de tomaat in schijven en bak deze ook in dezelfde pan 1 minuut aan beide zijden. Haal deze er daarna ook uit. 
  Snijd de ajuin fijn, pers de look en rasp het stuk gember. Voeg wat olijfolie in dezelfde pan en bak deze ingrediënten op een zacht vuur. Voeg na 2 minuten de kruiden en de suiker toe. 
  Voeg de tomatenpuree toe en roer gedurende 1 minuut goed door. Blus daarna met whiskey en laat de alcohol gedurende 1 minuut uitkoken. 
  Voeg het limoensap en de kippenbouillon eraan toe en laat een halfuurtje zachtjes garen. 
  Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout. 
  Voeg de scampi's en tomaten er terug aan toe en werk af met de fijngesneden lente-ui. 
  Serveertip
    Serveer met stukjes stokbrood. 
  Producten
           
       
             
 
