Scampi's met geroosterde tomaat en roomsausje
45 minuten
4 personen
Ingrediënten
Scampi gepeld 26/30
40 stuks
Tomatenpuree
70 g
Gerookt paprikapoeder
2 theelepels
Kruidnagel
2 stuks
Laurierblad
2 stuks
Limoensap
½ stuk
Ajuin
2 stuks
Gember
Kippenbouillon
300 ml
Volle room
500 ml
Tomaten
4 stuks
Kaneelstok
1 stuk
Paprikapoeder
2 theelepels
Bruine suiker
2 eetlepels
Look
3 tenen
Lente-ui
1 stuk
Whiskey
30 ml
Olijfolie
Ontdooi de scampi's en bak ze 1 minuut aan beide zijden in een diepe pan met wat olijfolie, haal er daarna uit.
Snijd de tomaat in schijven en bak deze ook in dezelfde pan 1 minuut aan beide zijden. Haal deze er daarna ook uit.
Snijd de ajuin fijn, pers de look en rasp het stuk gember. Voeg wat olijfolie in dezelfde pan en bak deze ingrediënten op een zacht vuur. Voeg na 2 minuten de kruiden en de suiker toe.
Voeg de tomatenpuree toe en roer gedurende 1 minuut goed door. Blus daarna met whiskey en laat de alcohol gedurende 1 minuut uitkoken.
Voeg het limoensap en de kippenbouillon eraan toe en laat een halfuurtje zachtjes garen.
Voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid af met peper en zout.
Voeg de scampi's en tomaten er terug aan toe en werk af met de fijngesneden lente-ui.
Serveertip
Serveer met stukjes stokbrood.
Producten