90 minuten
4 personen

Honing en mosterd, een “gouden” smaakcombinatie in de keuken. Ze geven de rosbief in dit recept een heerlijk knapperige korst. Perfect wanneer je nog op zoek bent naar een smakelijk en origineel recept voor jouw feestjes deze maand. Vervolledig het feestmenu met gebakken krielaardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen met amandelen.   

Ingrediënten
Grof zeezout
Grof gemalen zwarte peper
Mosterd met zaadjes
2 kl
Verse tijm
2 takjes
Honing
1 el
Olijfolie
2 el
Boter
1 el
Rosbief
800 gr
Gemarineerde krielaardappelen in de schil
500 gr
Sperziebonen (diepvries)
400 gr
Rucola
50 gr
Geschaafde amandelen
2 el
Zet de rosbief een uur in de oven op 60 °C.
Haal de rosbief uit de oven en verwarm de oven voor naar 180 °C.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de mosterd, honing en olijfolie. Roer alles goed en kruid bij met grof zout en zwarte peper van de molen.
Smelt de boter in een pan en bak de rosbief kort aan elke kant aan, zodat de buitenkant mooi is dichtgeschroeid.
Plaats de rosbief in het midden van een grote ovenschaal en smeer royaal in met het mosterd-honingmengsel.
Schik de voorgegaarde, gemarineerde krielaardappelen langs de randen.
Zet de ovenschaal ± 15 min. in de oven. (Controleer eventueel de kerntemperatuur van de rosbief, bij 51 °C is deze oké.)
Kook de sperziebonen ± 10 à 12 min. beetgaar in water. Giet af en spoel de boontjes onder de kraan in een vergiet zodat ze snel afkoelen en de mooie groene kleur behouden.
Meng met de rucola, wat olijfolie en peper en zout naar smaak. Tip! I.p.v. olijfolie kan je er ook een lepel honing-mosterdmarinade onder mengen.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi over de sperziebonensalade.
Haal de rosbief uit de oven en laat 5 minuutjes rusten in aluminiumfolie.
Serveer de rosbief in fijne plakken met de aardappelen en sperziebonensalade.

Rosbief over? Verwerk het de volgende dag koud in een lekker broodje als lunch.
Producten
Rosbief Extra

Geen allergenen

  • Vanaf 2 kg: € 20.89/kg

€ 21.39/kg

Sperziebonen
  • zeer fijn
  • 1 KG/ZAK
  • min. -18°C

€ 2.99/zak

Gemarineerde krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC
  • Vanaf 2 schalen: € 3.50/schaal
  • Vanaf 10 schalen: € 3.00/schaal

€ 4.00/schaal

Inspiratie & tips