90 minuten
4 personen

Een goeie klassieker in de keuken? Dat is dit recept voor gebakken kip met appelmoes en kroketten. De sappige kip vullen we met heerlijke kruiden en serveren we met aardappelkroketten en appelmoes. Bereid dit recept gerust een dag van tevoren. Zo komen de smaken en aroma's nog meer tot hun recht. Goesting gekregen? Lees dan snel verder voor de volledige bereidingswijze. 

Ingrediënten
Braadkip
1 stuk
Ajuin
1 stuk
Verse look
2 teentjes
Verse tijm
2 takjes
Laurier
2 blaadjes
Kipkruiden
Bakboter
Appelen (Jonagold)
8 stuks
Kristalsuiker
30 g
Ambachtelijke aardappelkroketten
24 stuks
Voor de kip
Snijd de ajuin in grove stukken. Pel de look.
Kruid de binnen- en buitenkant van de kip royaal met kipkruiden. De hele kip mag echt mooi bedekt zijn met kruiden.
Vul de kip met ajuin, look, tijm en laurier. Dit mag gerust de dag voordien zodat de kruiden er goed kunnen intrekken en extra veel smaak geven.
Laat een flinke klont boter smelten in een grote braadpan en eens deze lichtjes bruin is gekleurd laat je de kip op iedere zijde even aankleuren.
Schuif daarna de kip voor 60 à 75 min. in een voorverwarmde oven van 160 °C. Leg nog een flinke klont boter op de kip.
Overgiet de kip om de 10 min. met de gesmolten boter. Doe dit met een lepel.
Voor de appelmoes
Schil de appelen en snijd deze in grote stukken. Haal het klokhuis weg.
Smelt wat boter in een stoofpot op een matig vuur en voeg wat water toe. Stoof de appelen tot ze helemaal gaar zijn.
Strooi tussendoor wat suiker over de appels en roer af en toe.
Bereid de appelmoes op een matig vuur.
Voor de kroketten
Laat de aardappelkroketten 30 min. rusten op kamertemperatuur. Bak daarna 3 min. in de friteuse op 180 °C.
Producten
Braadkip

Geen allergenen

  • 1,2 KG/ST
  • Vanaf 3.6 kg: € 3.79/kg

€ 4.09/kg

Braadkip

geen allergenen

  • 1,2 KG/ST
  • min. -18°C

€ 4.55/stuk

Ambachtelijke aardappelkroketten

Gluten (tarwe), Ei, Lupine

  • per 12 stuks
  • 12 ST/SC

€ 3.29/schaal