De verfijnde  smaak van wild misstaat nooit op je feestmenu. Wij hebben een feestelijk recept voor je samengesteld waar je vrienden en familie gegarandeerd mee verrast. Bekijk hier de receptvideo. 

Ingrediënten
Hertenboutgebraad
700 g
Jagersaus
340 ml
Gegaard witloof (bereid)
±400 g
Gestoofde spruitjes met breugelspek (bereid)
500 g
Gemarineerde krielaardappelen in de schil
1 kg
Look
Rozemarijn
Boter
Peper en zout
Voor het hertenboutgebraad
Verwarm de oven op 180 °C.
Smelt een goede klont boter op een matig vuur.
Kruid het vlees met peper en zout. Leg daarna in de bruisende boter en draai om tot het aan alle zijden mooi aangekorst is.
Pel tussendoor de look en voeg deze samen met wat extra boter toe aan de kookpot. Voeg er nog een takje rozemarijn aan toe voor extra aroma.
Zet nu een deksel op de kookpot en plaats in de oven. Laat 20 minuten garen zodat het vlees mooi rosé bakt.
Haal het gebraad daarna uit de oven en wikkel in een groot vel aluminiumfolie. Dit mag een kwartiertje rusten.
Voor het witloof en de krielaardappelen
Smelt wat boter in een pan op een matig vuur.
Kruid het witloof met peper en zout en kleur mooi aan in de boter.
Doe hetzelfde voor de krielaardappelen, deze hoef je wel niet extra te kruiden. Voeg er eventueel nog een takje rozemarijn aan toe.
Voor de jagersaus en spruitjes
Maak van iedere verpakking een hoekje los zodat de lucht kan ontsnappen tijdens het opwarmen.
Warm deze producten 4 minuten op in een microgolf van 800 W. Laat daarna eventjes rusten.
Afwerking
Haal het hertengebraad uit de aluminiumfolie en snij het vlees in sneetjes van een halve centimeter dik.
Serveer samen met de groenten en krielaardappelen op in een mooie schaal.
Dien de saus apart op.
Producten
Hertenboutgebraad
  • 700 G/ST
  • min. -18°C

€ 24.89/kg

Jagersaus

Gluten (tarwe, gerst), Soja, Melk, Selderij, Sulfiet

  • 340 G/POT

€ 3.40/pot

Gebakken witloof

Geen allergenen

  • 260 G/PAK

€ 2.57/pak

Gestoofde spruitjes met breugelspek

Soja, Selderij, Mosterd

  • 500 G/ST

€ 4.10/stuk

Gemarineerde krielaardappelen in de schil

geen allergenen

  • 500 G/SC
  • Vanaf 2 schalen: € 3.00/schaal
  • Vanaf 10 schalen: € 2.50/schaal

€ 3.54/schaal

Aperitiefhapjes (12 stuks/schaaltje)

39% bladerdeeg, 20% vol-au-vent-vulling, 19% bolognaise-vulling, 19% ham- en kaasvulling

Gluten (tarwe), Ei, Soja, Melk, Selderij, Mosterd

Aperitiefhapjes (12 stuks/schaaltje)

39% bladerdeeg, 20% vol-au-vent-vulling, 19% bolog...

  • 12 ST/PAK

€ 7.29/pak

Carpaccioschotel

rund, rucola, gerijpte Italiaanse kaas, olijfolie, balsamico, pijnboompitten, zongedroogde tomaat

Ei, Melk

Carpaccioschotel

rund, rucola, gerijpte Italiaanse kaas, olijfolie,...

  • 144 G/ST

€ 5.89/stuk

Apfelstrudel
  • 5 personen
  • 600 G/PAK
  • min. -18°C

€ 3.19/pak