Eendenborstfilet met sinaasappelsaus
 
  45 minuten
      
                  
            4 personen
      
                Ingrediënten
          Eendenborstfilet
    4 stuks
  Aardappelpuree
    1 kg
  Broccolini's
    100 g
  Sinaasappel
    1 stuk
  Wortelen gesneden
    50 g
  Vijgen gedroogd
    1 pakje
  Sinaasappelsaus
    100 ml
  Boter
    Peper en zout
    naar eigen smaak
  Leuk extraatje: werk met broccolini in plaats van broccoli voor een feestelijke toets
    Snijd het vet van de eendenborstfi lets kruislings in en kruid met zout en peper. Bak ze met de vetkant naar beneden in een droge pan 6-8 minuten, draai om en bak nog 3-4 minuten. Laat rusten onder folie.
  Verhit boter in dezelfde pan, snijd de vijgen in vieren, bak tot ze licht karamelliseren. Verwarm intussen de sinaasappelsaus op laag vuur.
  Snijd de sinaasappel in partjes en zet deze apart ter garnering. Verwarm de aardappelpuree en gesneden wortelen.
  Blancheer de broccoli kort in gezouten water, laat ze schrikken onder koud water en zet opzij.
  Snijd de eendenborst in dunne plakjes, schep puree op het bord, verdeel de eendenborst erover en garneer met broccoli, wortelen, vijgen en sinaasappelpartjes. Werk af met de warme sinaasappelsaus.
  Smakelijk!
  Producten
           
             
             
             
 
